Losser 1 – Saasveldia 1: 4-0

Op precies de helft van de competitie staat KVV Losser er prima voor, echter zijn de verschillen met de degradatie plaatsen niet erg groot. Om niet in de problemen te komen aan het einde van het seizoen is het dan ook zaak om de laatste 13 wedstrijden goed in te gaan. Die eerste stap kon worden gezet in de thuiswedstrijd tegen Saasveldia.

Dat dit besef er bij de ploeg ook was blijkt vanaf het eerste fluitsignaal. De duels worden gewonnen en vanuit de omschakeling worden er direct kansen gecreëerd. De grootste is voor Nick Voogtsgeerd die na een mooie steekbal alleen voor de keeper verschijnt. Zijn beheerste lobje langs de keeper is fraai, maar helaas verdwijnt de bal via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Bij de 2de grote kans is het Sander van der Meer die de bal vrij kan inschieten in de 5 meter. Op het moment van schieten wordt Sander echter aangetikt. Normaal gesproken een penalty en een rode kaart voor de Saasveld verdediger, maar de scheidsrechter mist dit moment en laat doorspelen. Uiteindelijk is het toch uitstel van de voorsprong voor KVV. Want als Nathan Struik de bal goed onderschept op de eigen 16 meter, snel het middenveld insteekt en Nick met een heerlijke bal alleen voor de keeper zet is het de snelheid van Nick die zorgt dat hij de bal nog langs de keeper van Saasveldia kan prikken. Ook na de 1-0 blijft Losser de bovenliggende partij en Saasveldia probeert soms met de harde hand de Losserse aanvallen te ontregelen. Na een pittige overtreding op Koen Stegge en geel voor de voorstopper is het Swen Rijnbeek die de vrije trap op de
bovenkant van de kruising schiet. Ondanks een Lossers overwicht wordt er niet meer gescoord in de 1ste helft en zoeken beide teams dus met een 1-0 stand de kleedkamers op.

In de 2de helft heeft Losser de wind tegen en staat het de 1ste 10 minuten niet goed. Nu is het Saasveldia dat druk probeert te geven en ondanks een aantal hachelijke situaties voor het doel van Martijn Ensink geeft de verdediging geen krimp. Buiten een aantal cornerballen wordt er weinig weggegeven. Na 10 minuten komt Losser weer terug in het spel van de 1ste helft. Na wederom een goede actie van Nick is het de voorstopper die van achter tegen Nick aan glijdt, dit levert een vrije trap maar ook de 2de gele kaart voor de Saasveldia speler op. Tegen 10 man is het alleen nog Losser wat de klok slaat. Nadat Sander op een bikkelharde wijze doorgang wordt belet en de Saasveldia speler goed weg komt met slechts geel is het Swen die de vrije trap slim breed legt. Issy Wevers weet wel raad met de bal en schiet hem door een woud van benen achter de kansloze doelman van Saasveldia. Het kleine beetje geloof wat Saasveldia nog had is hierbij ook vervlogen en
uiteindelijk weet Nick nog 2x te scoren. In eerste instantie is de voorzet van Niek Smudde nog te scherp, maar als de bal via de verdediger weer voor de voeten van Nick komt bedenkt hij zich geen seconde en schiet de bal met links goed binnen. Niet veel later maakt Nick zijn 3de doelpunt als hij uit een cornerbal van Niek het hoogst komt en goed binnen knikt. Ondanks een aantal kansen voor Losser wordt er niet meer gescoord. Aan de andere kant is het vlak voor tijd nog bijna raak als een voorzet op de lat wordt gekopt door de linksbuiten. Dit is ook het laatste wapenfeit van deze zondagmiddag en pakt Losser 3 belangrijke punten tegen Saasveldia.

Door de zege klimt KVV naar de 7de plaats op de ranglijst. Volgende week in Glanerbrug tegen Eilermark staat er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma.

Waar bij winst echt afstand kan worden genomen van de onderste plaatsen.