Losser 1 – Saasveldia 1: 3-1

Losser boekt eerstethuisoverwinning

Met een 3-1 overwinning op Saasveldia wist Losser voor het eerst dit seizoen de punten in eigen huis te houden. De overwinning was verdiend te noemen, daarover waren vriend en vijand het na afloop eens.

De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd. Onder leiding van de ervaren centraleverdediger Stijn Pol nam Saasveldia het initiatief en moest de thuisploegzichtbaar zoeken naar de juiste balans. Net toen Losser de zaken goed voor elkaar leek te hebben en de wedstrijd meer in evenwicht kwam, sloeg de ploeg vantrainer Remco Weusthof toe. Het was dezelfde Pol die zijn ploeg met schot vanafstand op voorsprong zette. Losser mocht van geluk spreken dat de gasten de voorsprong direct na de openingstreffer niet uitbouwden. Een onoplettendheid inhet linker verdedigingsblok bij Losser bood een van de voorwaartsen van Saasveldia de kans de tweede treffer van de middag aan te tekenen. Gelukkig voor de gastheren verdween de inzet net naast het doel van Martijn Ensink.

De thuisploeg was vervolgens veel beter bij de les. Waar het in voorgaande wedstrijden na een goed begin vaak wegzakte, richtte de jonge Losserse ploeg zich nu op. Bij iedereen leek het besef door te dringen dat er een tandje bijgedaan moest worden. Losser zette de gasten de duimschroeven aan en kwamen een aantal keren dreigend voor het vijandelijke doel. Vlak voor rust leidde dat tot de gelijkmaker. Het was de mee naar voren gekomen Ruben Bos die de inzet van Ramon Kuipers het beslissende zetje gaf.

Losser wilde meer en straalde dat na de thee ook uit. De regie was nu volledig inhanden van de gastheer en moesten de gasten zich veelal beperken tot tegenhouden. De schaarse tegenstoten waren een gemakkelijke prooi voor de verdediging van Losser. Saasveldia moest daarentegen alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Inzetten van Issy Wevers, Sander van der Meer en Luc Stockmann bleven nog zonder resultaat.

Halverwege het tweede bedrijf kwam de voorsprong toch. Een prima voorbereidende actie van Issy Wevers bereikte uiteindelijk Luc Stockmann die met de hem geboden kans wel raad wist. De weelde van de voorsprong gaf de thuisploeg zichtbaar veel vertrouwen. Het ging op jacht naar meer. De kansen kwamen er ook maar leidden niet tot een uitbreiding van de score. Een blessure bij scheidsrechters Sanders dreigde voor Losser roet in het eten te gooien. Met nog 15 minuten op de klok staakte de scheidsrechter om die reden de wedstrijd en werd in de persoon vande heer Hulsmeijers een vervanger gevonden. Hulde daarvoor!

Met een half uur vertraging werd de wedstrijd hervat. Losser ging door met waar het voor de onderbreking was gebleven. Binnen 5 minuten was daar de zo gewenste derde treffer. Het was Issy Wevers die zijn prima optreden bekroonde met een treffer. Saasveldia deelde nog wat speldenprikjes uit maar de verdediging van Losser gaf geen krimp. Nadat de voor Koen Stegge ingevallen Thijs Volker zijn prachtige volley op de lat uiteen zag spatten en de onvermoeibare Ingmar Unland zijn rush over 50 (!) meter net niet zag beloond met een doelpunt, vond de heer Hulsmeijer het welletjes.

Ramon Kuipers en de kersverse vader Sander van der Meer maakten nog plaats voor Thom Reynsdorff en A-speler Bhodie Gering.

De jongkies van Losser vierden de eerste thuisoverwinning uitbundig. En dat mag. Het was het resultaat van een middag hard werken waarbij Losser ook aan de bal liet zien het nodige in de mars te hebben. Een oud Chinees gezegde leert echter dat één zwaluw nog geen zomer maakt en dat er nog een lange weg te gaan is.

Dat besef moet er bij iedereen zijn. Bij een jonge ploeg hoort wisselvalligheid. Daarvoor moet ook ruimte zijn. Het vraagt echter constant aandacht om die ruimte steeds kleiner te laten worden. Daar wordt door iedereen hard aan gewerkt. De volgende horde dient zich over een kleine week weer aan. En wat voor een. Het sympathieke Bornse NEO is komende zondag onze gastheer. De club met na Quick ’20 het grootste ledenaantal van de Twentsea mateurclubs, staat al een aantal jaren op de deur van de tweede klasse te kloppen. Zo ook dit seizoen. We gaan het zondag allemaal weer meemaken