Losser 1 – NEO 1: 1-2

De eerste wedstrijd na de winterstop moest KVV Losser aantreden tegen NEO uit Borne. Dit moest gebeuren zonder de langdurig geblesseerden Tom Schulten , Cas Coopmans de zieke Nathan Struijk en de geschorste Niek Smudde.

Beide ploegen begonnen niet al te best aan de wedstrijd waardoor er ook nog niet al te veel kansen ontstonden. Na een kleine 15 minuten valt wel de 0-1 als de voorzet te makkelijk gegeven kan worden en ook de spits de bal te makkelijk mag terug leggen. Hierdoor een koud kunstje voor de inlopende speler om Martijn Ensink te passeren met een harde schuiver. Het sein voor Losser om wat meer uit de schulp te kruipen en ook wat vaker voor het doel van NEO te verschijnen. Uit een cornerbal valt dan ook de 1-1 als Nick Voogtsgeerd de bal bij de 1ste paal fraai binnen knikt. Voor de supporters valt er verder niet veel te genieten in de 1ste helft. NEO heeft vlak voor rust nog een fraaie aanval die door goed keeperswerk onschadelijk wordt gemaakt en Losser stelt hier qua kansen weinig meer tegenover buiten een hard schot van Issy Wevers dat de juiste richting mist.

In de 2de helft is NEO de bovenliggende partij en maakt het na slap ingrijpen in de Losserse defensie ook de 2-1. In het vervolg is het aan Martijn te danken dat het ook deze stand blijft. Dankzij uitstekend keeperswerk van Martijn houdt Losser het geloof om de gelijkmaker nog te forceren. Trainer Niek Loohuis grijpt dan ook in door centrale verdediger Ruben Bonte als 2de spits op te stellen en vanaf dat moment wat opportunistischer te gaan spelen. Hierdoor komt Losser weer veel beter in de wedstrijd en is Ruben ook dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal mist helaas de juiste richting. Ook Nick heeft de gelijkmaker op de schoen, echter raakt hij de bal verkeerd en verdwijnt deze in het zijnet. Aan de andere kant komt Martijn 1 op 1 met de spits als winnaar uit de bus en ook de rebound wordt door Koen Stegge van de lijn gehaald. Hierdoor blijft het tot de laatste minuut spannend, maar is het toch NEO dat aan het langste eind trekt.

Volgende week is de Losserse ploeg vrij en door de carnaval is de eerstvolgende wedstrijd 18 februari.

Een belangrijke wedstrijd tegen rode lantaarn drager KOSC in Ootmarsum

Lees hier het verslag van de wedstrijd gezien door ‘NEO’ – ogen…