Losser 1 – LSV 1: 1-2

Nieuwe thuisnederlaag voor Losser

Losser heeft ook haar vierde thuiswedstrijd niet winnend kunnen afsluiten. Tegen promovendus LSV uit Lonneker moesten de Lossernaren uiteindelijk met 1-2 het hoofd buigen.

De gasten openden het duel sterk. Gedurende de eerste 20 minuten moest Losser zich beperken tot tegen houden en mocht het van geluk spreken dat het niet al vroeg op achterstand werd gezet. Een omzetting op het middenveld leidde er toe dat de thuisploeg meer grip op de wedstrijd kreeg.

Beide ploegen zochten waar mogelijk de aanval en creëerde een aantal mogelijkheden. Voor de gastheren was het met name de vanmiddag prima op dreef zijnde 17-jarige Luc Stockmann die voor veel dreiging zorgde. Tot grote doelrijpe kansen kwamen beide ploegen niet meer, met een 0-0 ruststand tot gevolg.

Na de thee bleven beide ploegen in evenwicht. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af met de aantekening dat zowel de gasten als de thuisploeg af en toe dreigend voor de beide doelen verschenen. Met nog ruim 10 minuten op de denkbeeldige klok waren het de gasten die uit het niets op voorsprong kwamen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke aanval bracht om niet aanwijsbare redenen de achterste linie in verwarring als gevolg waarvan een van de voorwaartsen van LSV met de hem geboden kans wel raad wist. Een enorme domper voor de toch al zo geplaagde jonge Losserse ploeg. Prijzenswaardig was de manier waarop de ploeg met deze tegenslag om ging. Het ging niet bij de pakken neerzitten en richtte zich nog eenmaal op. Amper 3 minuten na de achterstand trokken de oranjehemden de stand al weer gelijk. Na goed doorzetten aan de rechterkant van Ingmar Unland en Ramon Kuipers, zag laatstgenoemde zijn voorzet voor de voeten van de goed mee opgekomen Koen Stegge belanden die vervolgens uithaalde met links en zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. De thuisploeg ging op zoek naar meer en zette aan voor een slotoffensiefje. Inzetten van Issy Wevers, Luc Stockmann en Koens Stegge hadden echter niet het gewenste resultaat. Net toen iedereen zich min of meer verzoende met een gelijkspel, sloegen de gasten opnieuw toe. En weer was een misverstand bij Losser daarvoor de aanleiding. Het verzet van de thuisploeg was definitief gebroken en wist Losser opnieuw thuis niet te winnen.

Vermeldenswaard is nog dat de beide jeugdspelers Thijs Volker en Syb Reuver nog in het veld kwamen voor de moe gestreden Thom Reynsdorff en Ramon Kuipers.

Een bijzonder vermelding is er nog voor de vanmiddag afwezige Sander van der Meer, een van oudere jongeren van de eerste selectie. Sander werd namelijk afgelopen zaterdag voor de eerste keer vader en wel van een gezonde zoon, Milan geheten. Sander en vriendin, nogmaals van harte!!