Losser 1 – FC Suryoye 1: 1-4

Op deze heerlijk zonnige zondagmiddag stond voor KVV Losser de pittige thuiswedstrijd tegen koploper Suryoye op het programma. De uitwedstrijd ging met 3-2 verloren, maar destijds kon de thuisploeg van vandaag het de gasten erg moeilijk maken en met hetzelfde strijdplan zou dat wederom moeten gaan gebeuren.

Het begin was wederom voor KVV Losser want al in de 1ste minuut zet Niek Smudde Nick Voogtsgeerd alleen voor de keeper. Deze weet echter als winnaar uit de 1 tegen 1 situatie te komen en behoedt Suryoye voor een vroege achterstand. Hierdoor lijken de gasten wakker geschut en komt KVV onder druk te staan. Het 1ste doelpunt dat wordt gemaakt, wordt nog wegens buitenspel afgekeurd. Maar niet veel later staat de 0-1 wel op het scorebord. Een van richting veranderd schot is Martijn Ensink te machtig. Nog voor de 30 minuten zijn gepasseerd staat het ook al 0-3, waarbij de 3-0 de Losserse defensie open wordt gespeeld en de bal onder Martijn binnen geschoven kan worden. Niet fel en kort genoeg verdedigen geeft Suryoye te veel de mogelijkheden om tussen de linies door te spelen. Toch krijgt ook Losser goede kansen op een doelpunt. Na een fraaie diepe bal van Koen Stegge staat Niek ditmaal oog in oog met de keeper, zijn volley kan door de keeper in een reflex nog gekeerd worden. Maar de volgende kans is wel raak, een uitstekende vrije trap van Swen Rijnbeek wordt door Niek prima binnen gekopt en zo is er weer iets spanning terug in de wedstrijd. Helaas is de spanning slechts van korte duur. Want binnen 5 minuten is de marge weer 3. Na een voorzet van de zijkant kan Martijn met de voet redding brengen, ook de rebound wordt nog gepakt echter het kopduel daarna verloren waardoor de bal in de lege goal valt. Met deze stand gaan beide ploegen ook de rust in.

In de tweede helft 2 wijzigingen bij Losser, Nathan Struik en Bart Spitholt maken plaats voor Ingmar Unland en Ramon Kuipers. Hierdoor staat het positioneel wat beter en wordt er minder weg gegeven. Martijn moet nog enkele keren handelend optreden, maar houdt de 2de helft zijn doel schoon. Omdat er aan de andere kant ook geen grote kansen meer gecreëerd worden is de ruststand ook tevens de eindstand.

Een ingecalculeerde nederlaag, echter werd er in de 1ste helft wel heel makkelijk de ruimte en de doelpunten weggegeven. Volgende week wederom een pittige wedstrijd want dan gaat KVV op bezoek bij nr 3 Neo in Borne.