Losser 1 – Eilermark 1: 1-3

Losser uitgebekerd na verlies tegen Eilermark.

Losser heeft de eerste ronde van de knock out fase van het bekertoernooi niet overleefd. Afgelopen zaterdag was Eilermark met 1-3 te sterk voor de Lossernaren.

Beide ploegen maakten er voor het talrijk opgekomen publiek een aantrekkelijke wedstrijd van. Het technisch vaardige Eilermark, een van de kanshebbers voor de titel in de derde klasse A, ging voortvarend van start.
Met name de van Go Ahead Eagles afkomstige Yannick de Vries was in de beginfase een plaag voor de thuisploeg. Tot grote doelrijpe kansen leidde de dadendrang van de gasten echter niet. Daarvoor had de thuisploeg de zaakjes verdedigend te goed voor elkaar. Net toen Losser steeds meer uit haar schulp begon te kruipen en zich met name via de zijkanten een aantal keren aanvallend liet gelden, sloeg Eilermark toe. Een schijnbaar ongevaarlijke voorzet kwam voor de voeten van een van de voorwaartsen van Eilermark die met dit buitenkansje wel raad wist.
Er voltrok zich vervolgens een wedstrijd waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren met de aantekening dat het meeste balbezit voor de gasten was. Tot echte kansen kwam het voor rust voor beide ploegen niet meer zodat de ploeg van trainer Wesley Sanders met een 1-0 voorsprong aan de thee kon.

In het tweede bedrijf hetzelfde spelbeeld met dien verstande dat de gastheren zich nog meer vastbeten in de gasten. Losser liet zich steeds meer gelden en toonde dat het op basis van een goede teamspirit tot het nodige in staat is. Dat leidde halverwege de tweede helft tot een uitgelezen mogelijkheid de stand gelijk te trekken. Een mooie aanval over de rechterkant belandde bij de geheel vrij staande Koen Stegge. Laatstgenoemde zag zijn kopbal echter gestuit door de doelman. Nadat vlak daarna Eilermark door toedoen van keeper Martrijn Ensink de kans op het vergroten van de voorsprong verprutste, bleef Losser in de wedstrijd en mocht het blijven hopen op een beter resultaat. In de 80-ste minuut kwam de tweede treffer van Eilermark er alsnog. Na balverlies op het middenveld en op dat moment te veel mensen voor de bal bij Losser, was het voor de gasten een koud kunstje de tweede treffer te laten aantekenen.
Losser vocht zich vervolgens nog wel terug in de wedstrijd. De voor de licht geblesseerde Luc Stockmann in het veld gekomen Thom Rheijsdorff bezorgde zijn ploeg na een steekpass van Koen Stegge de aansluitingstreffer. De hoop op de gelijkmaker verdween in de 90-ste minuut toen de gasten via een afstandsschot de marge weer op twee bracht waarmee de wedstrijd was gespeeld.

Al met al een nuttige wedstrijd waarin Losser opnieuw liet zien zich in een tegenstander te kunnen vastbijten en van daaruit bij balbezit in staat is de tegenstander pijn te doen. De eerste stap om het besef bij deze jonge groep te laten doordringen dat er vooral als team geopereerd moet worden, is gezet. Dat hebben de laatste wedstrijden laten zien. Het mooie aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag was dat, in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden, het verval in de tweede helft niet meer aanwezig was. Sterker nog, Losser zette zelfs aan en was zeker niet de mindere.
Dat een aantal zwaluwen echter nog geen zomer maken (nou duurt dat toch nog even…), is voor iedereen duidelijk. Het motto “hard en voor elkaar blijven werken en vooral fit blijven”, blijft onverkort op deze jonge en krappe selectie van toepassing.

Voor komende zondag staat de derby tegen LSV op het programma. Een mooie, nieuwe uitdaging.