Losser 1 – DSVD 1: 2-1

Na de zeperd tegen Reutum afgelopen zondag (2-0 verlies) kregen de mannen van Niek Loohuis al snel de kans om eea recht te zetten. Op een regenachtige woensdagavond mocht Losser het thuis opnemen tegen directe concurrent DSVD. Beide ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken om niet in degradatiezorgen te komen. Losser staat er op de ranglijst nét iets beter voor dan DSVD maar de onderlinge verschillen zijn erg klein; een echte zes-punten wedstrijd derhalve. De winnaar van deze onderlinge wedstrijd kan dus goede zaken doen !

De Losserse formatie was in vergelijk met de wedstrijd tegen Reutum op een aantal plekken gewijzigd: Ruben Bonte was afwezig ivm een blessure en Niek Smudde vanwege verplichtingen in het buitenland. Gelukkig keerde Nick Voogtsgeerd na ziekte terug in de basis evenals Ruben Bos en Bart Spitholt, die ook aan de aftrap stonden.  Issy Wevers kreeg rust en begon vanaf de bank.

Ondanks het slechte weer was er aardig wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Beide ploegen begonnen fel en scherp aan de wedstrijd en er ontvouwde zich een waar voetbalgevecht. Scheidsrechter Menkhorst liet veel toe en dat resulteerde in een mannelijk potje voetbal. Net op het moment dat DSVD het initiatief in de wedstrijd naar zich leek te trekken scoorde de thuisploeg: een fantastische aanval over links leek te eindigen met een overtreding op Sander van der Meer en dus een penalty maar de scheids liet doorspelen waardoor Sven Peereboom vanaf rand 16 verwoestend kon uithalen in de verre hoek, keeper kansloos: 1-0. Hierna kantelde de wedstrijd en kreeg Losser meer grip op de felle tegenstander. Tot grootse kansen leidde dit niet maar Losser had nu het betere van het spel. DSVD kreeg nog een levensgrote kans op de 1-1: Patrick Gerritsen mocht randje buitenspel alleen op doelman Martijn Ensink af maar deze grote kans werd niet verzilverd.

Na de rust een feller DSVD dat fanatiek op zoek ging naar de gelijkmaker. Losser werd teruggedrongen op de eigen helft en moest scherp verdedigen en tegelijkertijd proberen te profiteren van de ruimte die achter de defensie van DSVD ontstond. Het tempo in de wedstrijd bleef hoog en het spel verplaatste zich razendsnel van de ene helft naar de andere helft. DSVD bleef volharden in het hanteren van de lange bal, tot uitgespeelde kansen leidde dit niet maar de vele corners en vrije trappen rondom de Losserse 16 zorgden ervoor dat de Losserse defensie vol aan de bak moest. Nick Voogstgeerd maakte voorin weer lekker “oorlog” en kreeg prima ondersteuning van Bart en Sander en zodoende kon Losser voldoende druk op de bal houden om het de Deurningers zo lastig mogelijk te maken. De gastheren kwamen er af en toe voetballend best aardig uit en één van deze momenten resulteerde in een vrije trap nét buiten het strafschopgebied. Dat is een kolfje naar de hand van Swen Rijnbeek. Waar iedereen rekende op een voorzet probeerde Swen het direct in de korte hoek. Dit verraste de doelman van DSVD dusdanig dat hij de bal niet onder controle kreeg en wie anders dan Nick Voogtsgeerd was er als de kippen bij om te profiteren: van dichtbij scoorde hij de 2-0. Met nog 20 minuten op de klok was de wedstrijd nog niet gespeeld en DSVD bleef aandringen. Losser kreeg het steeds moeilijker en beperkte zich vooral tot tegenhouden. Trainer Loohuis bracht nieuwe energie in de ploeg met invallers Issy, Ingmar en Ramon. Issy maakte een paar keer heel goed gebruik van de geboden ruimte én etaleerde zijn klasse met een fabelachtige schot en verschalkte bijna de Deurningse doelman vanaf 35 meter. Helaas voor het thuispubliek geen treffer maar wel applaus voor de fraaie poging. Ook Ingmar en Ramon konden in positieve zin hun stempel op de wedstrijd drukken.  DSVD bleef echter niet opgeven en geloofde in een goed resultaat. Een voorzet vanaf de linkerkant werd fraai binnen geknikt waardoor de stand op 2-1 werd gezet. Met nog 10 minuten op de klok werd het nog spannend, DSVD raakte nog een keer de lat en in de scrimmage was de ploeg van trainer Leferink niet fortuinlijk en bleef Losser met kunst- en vliegwerk overeind. Uitslag: 2-1

DSVD verdiende op basis van de tweede helft zeker een punt maar het was ook niet zo dat Losser de overwinning had gestolen. Op een paar beslissende momenten was Losser nét wat effectiever dan de bezoekers en daarnaast leverden de Lossernaren een prima teamprestatie tegen een fysiek sterke en gemotiveerde tegenstander. Door deze overwinning zet Losser weer een goede stap richting het doel: zo snel mogelijk veilig spelen.