Losser 1 – Barbaros 1: 4-5

Onder heerlijke zomerse omstandigheden moest KVV Losser aantreden tegen koploper Barbaros.

Losser begon ook uitstekend aan de wedstrijd en had na 2 minuten al op 1-0 kunnen staan. Een corner van Issy Wevers wordt door Ruben Bos goed binnen gekopt, echter via de schouder en het hoofd van Niek Smudde caramboleert de bal via de onderkant van de lat weer het veld in. Barbaros voetbalt wat makkelijker dan Losser maar qua kansen is de Losserse ploeg in de 1ste helft de bovenliggende partij. Het grote probleem is echter dat Barbaros dodelijk effectief is en de Losserse ploeg een aantal mooie kansen laat liggen. Zo is het een snel genomen vrije trap van de gasten die door alles en iedereen gemist wordt, maar bij de 2de paal wordt binnen geschoten die zorgt voor de 0-1. Bij de 0-2 wordt balverlies razendsnel afgestraft met een ouderwetse punter van 20 meter die met een rare curve richting de kruising vliegt en Martijn Ensink kansloos laat. Bij de 0-3 wordt er te gretig doorgestapt en is het uiteindelijk de rechtsbuiten die de bal wonderschoon in de kruising stift. 3 momenten in de 1ste helft en 3 doelpunten. Hierna is het vooral Losser wat aanvallend de dienst uit maakt. Ook de Losserse goal is een super mooie. Ingmar Unland weet met een geweldige pass Issy te bereiken en uit een moeilijke hoek schiet Issy de bal met links de bal achter de keeper van Barbaros. De 3-2 had niet veel later ook moeten vallen als Niek met een voorzet Sander van der Meer weet te bereiken. Sander trapt vrij op 11 meter jammerlijk langs de bal, maar hierdoor kan Sven Pereboom vrij inschieten alleen wordt de bal voor de doellijn gekeerd door een verdediger. Het laatste wapenfeit is een schot van Issy die na een goed blok van Niek het doel met een volley onder vuur neemt. Hier kan de keeper nog net redding brengen en zo gaat de Losserse ploeg met een 3-1 achterstand de rust in.

In de 2de helft gaan beide ploegen door met waar ze gebleven waren. Barbaros blijft dodelijk effectief want het 4de schot op goal van Martijn is ook weer raak. Een vrije trap wordt van zo’n 20 meter met een mooie zwabber de kruising ingeschoten. Wederom een juweel van een doelpunt. Vlak hierna wordt het 5-1 en lijkt het een grote uitslag te gaan worden als een voorzet bij de 1ste paal wordt binnen getikt. Echter is Losser geenszins van plan hier aan mee te werken. Na een schot van Issy kan de keeper van Barbaros de bal alleen maar weg boksen en in de rebound is het Niek die de 5-2 aantekent. Nu is het Losser dat op jacht gaat naar meer en na een steekpass van Niek is het Sander die de bal op mooie wijze over de keeper lobt. Issy heeft er zin in en maakt weer op prima wijze de 5-4 door 1 op 1 met de keeper weer hard binnen te schieten. Barbaros loopt op de laatste benen en Losser perst er alles uit om een gelijk spel binnen te slepen. Na een voorzet van Niek is Issy er met een kopbal heel dichtbij, helaas valt de bal langs de verkeerde kant van de paal. Ondanks een aantal blessure behandelingen en een drink pauze fluit de verder uitstekend leidende scheidsrechter niet heel veel later dan 90 minuten af.

Zo weet Losser de koploper net niet te verrassen, maar speelde het een uitstekende wedstrijd en toonde het veel veerkracht.

Aankomende donderdag speelt het de kraker tegen Oldenzaal. Op Hemelvaartsdag wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Losser