Losser 1 – Avanti 1: 0-1

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017/2018 stond op het programma en wel tegen Avanti uit Glanerbrug. Het verschil op de ranglijst is op voorhand slechts 2 punten en bij winst zou KVV Losser zich ‘veilig’ spelen. Bij verlies of gelijk spel is de Losserse ploeg afhankelijk van resultaten op de overige velden met betrekking tot klassebehoud.

Losser begint ook best goed aan de wedstrijd in de warmte en creëert in het 1ste kwartier wat kansjes. Na een prima aanval krijgt Nathan Struik de bal terug gelegd van Niek Smudde, Nathan pakt nog wat meters en heeft een prima schot in huis. Echter is de redding van de keeper van Avanti net zo fraai en wordt de bal uit het doel geranseld. Uiteindelijk zakt het niveau van de wedstrijd snel weg en lijkt vooral Losser niet te beseffen wat er op het spel staat. Als na een kleine 25 minuten een lange bal van Avanti slecht weg gekopt wordt is het de linksbuiten die de bal lekker op de slof neemt en Martijn
Ensink kansloos laat. Zo staat de Losserse ploeg vanuit het niets ook nog tegen een achterstand aan te kijken. Na een mooie actie aan de zijkant is het Niek die de keeper nogmaals test met een schot, maar ook hier weet de keeper de bal met de voeten te keren en zijn doel schoon te houden. Ondanks een aantal voorzetten wordt Losser nauwelijks meer gevaarlijk, mede omdat de bezetting voor de goal er niet is. Aan de andere kant nog wel een grote kans uit een cornerbal, maar de kop bal gaat net over het doel.

In de 2de helft probeert Losser met een omzetting meer grip te krijgen op de wedstrijd. Er wordt ook minder ruimte weg gegeven, maar ook nauwelijks meer wat gecreëerd. Ruben Bos is nog 2x dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopballen uit standaard situaties gaan beide over het doel van Avanti. De prima ingevallen Ramon Kuipers krijgt nog 2 goede schietkansen van 16 meter. Maar ook hier is het beide keren niet goed genoeg om het Avanti lastig te maken en de bal in het netje te krijgen. Uiteindelijk vindt Avanti het allemaal ook wel prima en eindigt de wedstrijd in een teleurstellende 0-1 nederlaag.

Volgende week speelt KVV Losser de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen Oldenzaal. Hierbij verdedigt het 3 punten voorsprong en een positief doelsaldo van +12 op Oldenzaal.

Bij alle uitslagen tot en met de 0-5 voor Oldenzaal speelt Losser volgend jaar wederom in de 3de klasse A. Maar om het seizoen toch nog wat glans te geven zal er voor niets anders worden gegaan dan 3 punten.