KOSC 1 – Losser 1: 2-1

Op deze zonnige zondag stond er een belangrijk duel op het programma voor KVV Losser. Tegen rode lantaarn drager KOSC kon een belangrijke stap richting handhaving in de 3de klasse worden gezet. Dit moest dan wel gebeuren zonder de geblesseerd geraakte Sven Pereboom en de nog geschorste Niek Smudde. Tel daarbij de bestaande (langdurige) blessures op van een aantal spelers en je krijgt een heel jong elftal dat aan de aftrap verschijnt. Met Joshua Kempers, Issy Wevers en Jeroen Scheffer staan er 3 spelers in de basis die nog in de A-jeugd mogen spelen.

Beide ploegen beginnen dan ook wat afwachtend aan de wedstrijd waarbij KOSC wel direct feller is en meer lijkt te beseffen dan KVV Losser dat er 3 belangrijke punten zijn te halen. De momenten dat KVV Losser dreigend is dan is er altijd nog de vlagger van KOSC die direct zijn arm de lucht in steekt zodra de bal de diepte in gaat. Helaas neemt de scheidsrechter elk vlagsignaal over en komt er ook zo geen gevaar richting het doel van KOSC. Na wat schermutselingen voor beide doelen is de 1ste grote kans toch voor KVV Losser. Uit een cornerbal van Issy kopt Koen Stegge de bal snoeihard op de paal. Ook de rebound wordt niet tot doelpunt verwerkt. Even later laat aanvoerder Harperink aan de andere kant wel zien hoe je de bal binnen moet koppen. Met een knappe kopbal brengt hij KOSC op voorsprong. Bij Losser zitten er te weinig spelers echt in de wedstrijd en na een snelle omschakeling bij KOSC is het de linksbuiten die in 2 instanties de bal achter Martijn Ensink weet te schieten. Het gevaar bij Losser komt uiteindelijk vooral uit de standaard situaties en vlak voor rust volgt hier ook de aansluitingstreffer uit. Bij een vrije trap van Swen Rijnbeek zit de keeper van KOSC volledig mis en lijkt de bal via Jeroen Scheffer het doel in te gaan. Hiermee gaat Losser toch nog met meer hoop de kleedkamer in.

In de 2de helft past Niek Loohuis 2 wissels toe en gaat de ploeg nog wat opportunistischer spelen. In het 1ste kwartier staat KOSC behoorlijk onder druk en krijgt Losser ook wat kansen. Zo kopt Ruben Bonte op de bovenkant van de lat en wordt hij even later onderuit gehaald voordat hij gevaarlijk kan worden. De grootste kans is uiteindelijk voor Nick Voogtsgeerd als hij de voorstopper te snel af is, helaas is zijn schot veel te gehaast en was doorlopen naar de keeper of afleggen een veel betere optie geweest. Omdat ook KOSC er nauwelijks meer gevaarlijk uit komt blijft het nog lang spannend. Maar uiteindelijk weet Losser nauwelijks meer nieuw gevaar te stichten en blijven de punten in Ootmarsum achter. Hierdoor worden de marges onderin nog kleiner.

Volgende week speelt Losser wederom een belangrijke wedstrijd. Thuis tegen Oldenzaal zal er wel uit een ander vaatje getapt moeten worden om de 3 punten in eigen huis te houden.