Juventa 1 – Losser 1: 0-3

Na de onnodige maar terechte nederlaag tegen Oldenzaal op Hemelvaartsdag was het op moederdag wederom een kraker in de onderste regionen voor KVV Losser. Nu moest het aantreden in Wierden tegen nummer voorlaatst Juventa. Bij verlies zou Losser midden in de degradatiezorgen zitten en bij winst kan er een grote stap richting lijfsbehoud gezet worden.

Deze spanning zat er ook duidelijk op in het begin van de wedstrijd. Juventa leek hier minder last van te hebben en was in de openingsfase de betere ploeg. Het creëerde ook een paar mega grote kansen, echter deed het zichzelf ook de das om door niet voor de juiste opties te gaan. Al binnen 5 minuten had het 1-0 en misschien wel 2-0 moeten zijn. De eerste grote kans is voor de linksbuiten die alleen op Martijn Ensink af kan, het enige wat de speler nog hoeft te doen is de bal breed leggen op de mee gelopen spits. Maar gelukkig voor Losser gaat hij voor eigen succes en schiet hij in het zijnet. Bij de volgende poging schiet de linksbuiten hard tegen Martijn op en ook zo gaat de 2de grote kans verloren voor de ploeg uit Wierden. Losser doet hierna een omzetting in de achterhoede en komt beter in de wedstrijd. De 1ste mogelijkheid zit er ook meteen in. Niek Smudde zet de bal met buitenkant rechts voor en Koen Stegge kopt de bal prachtig in de verre hoek binnen. De keeper kan de bal alleen maar nakijken. De o zo belangrijke voorsprong geeft de Losserse ploeg even vleugels en na een voorzet van Sander van der Meer komt Niek net te kort om de 2-0 binnen te tikken. Even later een grote kans voor Issy, maar de voorzet van Niek wordt op 11 meter gemist. Hierna neemt Juventa de teugels weer in handen en drukt Losser ver terug op eigen helft. Ondanks de grote druk zijn er geen enorme kansen meer te noteren en gaat KVV met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de 2de helft doet Losser 2 wijzigingen en krijgt het meer grip op het duel. In de eerste 20 minuten moet de ploeg uitlopen maar verzuimt het afstand te nemen van Juventa. Sander weet de bal goed te onderscheppen en kan alleen op de keeper af, zijn stiftje gaat over de keeper maar helaas ook over de goal. Een mooie aanval via de rechterkant komt bij Niek terecht en diens voorzet wordt door Bart goed ingekopt, maar mist de snelheid om binnen te vallen. Hierna is Bart nog 2x dichtbij een treffer, maar vergeet hij de ballen op goal te koppen. Juventa gaat in de laatste fase 1 op 1 spelen met elke bal lang op de 2 sterke spitsen. Ondanks veel druk houdt Losser stand. Alhoewel het bij een scrimmage voor het doel het geluk heeft dat de bal niet voor de juiste voeten van Juventa valt. In de laatste 10 minuten gebeurt er van alles en misschien wel typerend voor het niveau van de wedstrijd, niet goed maar wel erg spannend. Eerst kan Niek zijn ploeg op 2-0 zetten als de keeper onverwachts onder de bal door gaat. Maar de bal kan net voor de doellijn weg gewerkt worden. In de daaropvolgende aanval van Juventa gaat de verder sterk spelende Ruben Bos onder de bal door en kan Telgenhof de gelijkmaker binnen schieten. Hij passeert ook Martijn met een mooie sleep, maar gaat dan knullig op de bal staan zodat Martijn de bal kan op rapen in plaats van de bal uit het net te moeten vissen. Even later doet de rechtsback van Juventa nog een duit in het zakje. Een vrije trap van Swen Rijnbeek is een simpele prooi voor de back, maar deze weet de bal zo fantastisch terug te schieten op de keeper dat deze met een fraaie boog over de keeper in het lege doel verdwijnt. Dit zorgt voor grote vreugde bij de Losserse ploeg die in de laatste minuten ook nog de 3-0 maken. De youngsters Issy en Luc Stockmann weten elkaar goed te vinden en Luc blijft oog in oog met de doelman koel en schuift de bal goed binnen.

Zo boekt Losser een uiterst zwaarbevochten en belangrijke overwinning, waardoor het ineens weer op de 9de plaats is terug te vinden in deze knotsgekke 3de klasse.

Volgende week tegen Avanti heeft de ploeg de kans om zich definitief veilig te spelen, dit is tevens de laatste thuis competitie wedstrijd van het huidige seizoen