Eilermark 1 – Losser 1: 4-0

Losser verliest vankoploper

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018 heeft Losser het hoofd moeten buigen voor Eilermark, de trotse koploper in de derde klasse A. Nadat de Lossernaren na het eerste bedrijf reeds tegen een 3-0 achterstand aankeken, scoorde de thuisploeg na de hervatting nog eenmaal. Ondanks een aantal 100% kansen wisten de bezoekers het net niet te vinden.

De gasten begonnen brutaal aan de wedstrijd en kenden in de beginfase het meeste balbezit. Hoewel Losser een aantal keren dreigend voor het doel van de thuisploeg kwam leidde dat niet tot doelrijpe kansen. Hoe anders was dat aan de andere kant. Bij de eerste de beste mogelijkheid was het na ruim 20 minuten spelen meteen raak.
Aarzelend ingrijpen aan de linkerkant bij Losser was de aanleiding voor de openingstreffer. Het was de van Go Ahead Eagles afkomstige topschutter van de thuisploeg, Yannick de Vries, die met de hem geboden mogelijkheid wel raad wist. De laag ingebrachte voorzet werd door de snelle buitenspeler buiten het bereik van doelman Martijn Ensink binnen geschoten. Losser was zichtbaar aangeslagen en moest, mede door eigen toedoen, toezien dat de gastheren voor de rust nog 2 keer het nest wisten te vinden. Het derde doelpunt ontstond na een wel heel gemakkelijk gegeven penalty door de scheidsrechter van dienst.

Ondanks een op het oog kansloze achterstand, viel het de Lossernaren te prijzen dat ze verzuimden zich naar de slachtbank te laten leiden. Gelijk aan de eerste helft was het Losser dat na rust het initiatief nam. Het verschil daarbij was dat de gasten er nu wel in slaagden doelrijpe kansen te creëren. Tot tweemaal toe kwam de 17-jarige Luc Stockmann oog in oog met de doelman maar beide keren ontbrak het de spits aan de juiste scherpte. Nadat ook doelpogingen van Issy Wevers, Sander van der Meer en de eveneens 17-jarige Tom Schulten niet het voor Losser gewenste resultaat hadden, sloeg de thuisploeg uit de eerste en enige kans die het in de tweede helft kreeg genadeloos toe. Een hoog ingebrachte bal werd niet op juiste waarde geschat door de verdediging van Losser waarna het voor een van de voorwaartsen van Eilermark een koud kunstje was de score uit te bouwen.
Bij Losser moest Thom Reynsdorff zich na ruim 20 minuten gedwongen laten vervangen door jeugdspeler Thijs Volker (17 jaar), terwijl ook Huub Luijerink en Leon Rekers (eveneens 17 jaar) nog hun opwachting maakten.

Al met al een verdiende nederlaag voor Losser. Ondanks het (grote) verschil op de ranglijst en het verschil in kwaliteit en kwantiteit tussen beide selecties, werd het absoluut geen walk-over. Daarvoor bood Losser teveel tegenstand. Op een aantal posities is het verschil in individuele kwaliteit simpelweg te groot. En dat is geen schande. Losser “doet” het met eigen jongens terwijl Eilermark, ook naar eigen zeggen, bewust naar spelers van buiten op zoek gaat. Daarmee is overigens niks mis en geeft iets weer over de ambities. Voor Losser gelden uiteraard ook ambities. Voor dit seizoen richten deze zich vooral op klassenbehoud. Hoewel een dergelijke ambitie altijd wat “Calimero-achtig” aandoet, is het gegeven de situatie waarin de club zich momenteel bevindt, realistisch.

De selectie geniet nu van het kerstreces en bereidt zich vanaf 3 januari weer voor op de hervatting van de competitie op 20 januari in Deurningen tegen DSVD. De wonden kunnen worden gelikt en is er tijd voor bezinning. De groei ten opzichte van het begin van het seizoen is zichtbaar maar zal nog heel nadrukkelijk op een aantal fronten moeten worden bijgescherpt! Daarbij is een schone taak weggelegd voor zowel de technische staf, begeleiding en uiteraard de spelersgroep zelf. Een groep die naar verwachting na de winterstop zal worden aangevuld met Jeroen Scheffer, Mats Pereboom en Lex Zwijnenberg die vanwege zware blessures dit seizoen nog niet in actie zijn gekomen.

Selectie, technische staf en begeleiding wenst iedereen prettige feestdagen en alvast alle goeds in 2019!