de Tukkers 1 – Losser 1: 2-2

Na de goede overwinning tegen Sp Enschede moest Losser een lastige uitwedstrijd spelen bij het goed opdreef zijnde De Tukkers in Albergen. Dit gebeurde zonder de geblesseerde Nick Voogtsgeerd, de afwezige Martijn Ensink en de geschorste Niek Smudde.

Losser begon niet scherp aan de wedstrijd want al binnen 30 seconden had de bal in het netje achter Erik Scheffer kunnen liggen. De rechtsbuiten kan na een lange bal vogelvrij voor Erik opduiken, maar gelukkig gaat zijn lobje niet in het doel. Hiermee lijkt Losser te zijn wakker geschud en met veel strijd aan beide kanten is het niet altijd even mooi wat er gebeurt op het veld, maar is het ook geen vervelende wedstrijd om naar te kijken. Al teveel kansen vallen er niet te noteren. Vanuit het niets komt KVV dan ook op voorsprong. Sander van der Meer snijdt goed naar binnen en zijn schot dreigt in de lange hoek te verdwijnen. Echter gaat de bal via de inlopende verdediger de korte hoek in wat de keeper op slag kansloos maakt. Sander is niet veel later ook dichtbij de 2-0 maar zijn mooie vrije trap spat uiteen op de lat. De rebound wordt binnengeschoten maar omdat Koen Stegge de bal nog een laatste setje geeft vlagt de vlagger voor buitenspel en diens signaal wordt overgenomen door de scheidsrechter. Ondanks wat kansjes over en weer is de ruststand ook 0-1 in het voordeel van KVV.

In de 2de helft wat meer druk van de Tukkers in aanvallend opzicht. Toch worden er niet veel grote kansen weg gegeven. Ook hier valt de gelijkmaker vanuit het niets. Een vrije trap wordt door Sven Pereboom weggewerkt, maar komt hierdoor bij een speler van De Tukkers voor de voeten en met een geplaatste volley laat hij Erik kansloos. Hierna is het De Tukkers dat op jacht gaat naar de voorsprong en Losser blijft redelijk stug verdedigen en goed op de been. 1 momentje van verkeerd staan levert toch de achterstand op als een lange bal van De Tukkers over Swen Rijnbeek heen valt en de spits alleen op Erik af kan lopen. Deze faalt helaas niet in de afronding en zet de Tukkers op voorsprong. Nu moet Losser op jacht naar de gelijkmaker en gelukkig valt deze ook vrij snel. Een goede vrije trap van Swen wordt door Ruben Bos hard binnen gekopt. Nu golft het spel op en neer en is het na een diepe bal wederom de Tukkers dat alleen op Erik af kan lopen. Erik is dit keer de sterkste en zorgt dat het 2-2 blijft. Aan de andere kant ontfutselt Issy Wevers de laatste man de bal en deze kan alleen met een overtreding Issy nog afstoppen. Dit levert hem zijn 2de gele kaart op en omdat de overtreding in de 16 meter is een penalty. Echter besluit de scheidsrechter om onverklaarbare wijze de bal buiten de 16 meter neer te leggen en zo is het een vrije trap in plaats van een 100% penalty. De vrije trap kan door de keeper nog ternauwernood gepakt worden en zo blijft het 2-2 en pakt Losser toch wel een belangrijk en terecht punt tegen de Tukkers.