Beleid ten aanzien van Voetbalscholen

In de afgelopen jaren zijn ze als paddenstoelen uit de grond geschoten: voetbalscholen. In het Twentse voetballandschap komen ze in verschillende verschijningsvormen voor. In alle gevallen gaat het om partijen die tegen een vergoeding voetbalactiviteiten aan individuele voetballers/voetbalsters aanbieden.

KVV Losser streeft ernaar om voor alle leden een leuke en passende voetbalomgeving aan te bieden. In bijna alle gevallen kunnen onze jeugdleden 2 x per week trainen (enkelen zelfs 3x per week) en spelen we competitie-, beker- en oefenwedstrijden en toernooien.

Bij KVV Losser spelen ook een aantal jeugdleden die het voetballen op de club combineren met deelname aan een voetbalschool. In de afgelopen maanden is er intern gesproken over het vormgeven van beleid zodat er duidelijkheid ontstaat voor iedereen over de vraag hoe KVV Losser met voetbalscholen wil omgaan.

Regels voor spelers van Jeugd-selectie-teams KVV Losser

Voor spelers van de jeugdselectie-teams van KVV Losser geldt met ingang van het seizoen 2018/2019 dat zij geen toestemming krijgen voor deelname aan een prestatief ingestelde voetbalschool. Een prestatief ingestelde voetbalschool is een voetbalschool die deelnemers vooraf op kwaliteit/talent/aanleg screent en naast trainingen ook in teamverband wedstrijden organiseert.

KVV Losser is van mening dat dit niet verenigbaar is met de verantwoordelijkheden én verplichtingen die het voetballen in een prestatief team van KVV Losser met zich meebrengt. Indien een speler tóch wenst deel te nemen aan een externe prestatief ingestelde voetbalschool dan volgt terugplaatsing naar een lager spelend team.

Voor komend seizoen zijn de volgende jeugdteams als selectieteams aangemerkt: O8-1, O9-1, O10-1, O11-1, O12-1, O13-1, O15-2, O15-1, O17-1, O17-2 en O19-1

Regels voor spelers van overige Jeugd-teams KVV Losser

Voor spelers van de overige jeugdteams van KVV Losser geldt met ingang van het seizoen 2018/2019 dat zij in beginsel toestemming krijgen voor deelname aan een prestatief ingestelde voetbalschool. Dit is alleen mogelijk als dit niet leidt tot afwezigheid bij trainingen of wedstrijden van het team waarvoor de speler of speelster regulier speelt. Alleen bij hoge uitzondering en alleen in overleg met en na akkoord van de trainer van het team kan een speler of speelster zich incidenteel afmelden voor een training of wedstrijd.