Avanti W. 1 – Losser 1: 4-2

Wisselvalligheid speelt Losser opnieuw parten.

Voor de tweede achtereenvolgende week trad KVV Losser aan tegen een buurvereniging uit Glanerbrug, te weten Avanti Wilskracht. Met de prima tweede helft van vorige week tegen koploper Sportlust in de bagage, reisden de Lossernaren met het nodige vertrouwen af naar de nummer 2 van de ranglijst. In de wetenschap dat Avanti over een sterk elftal beschikt met voorin veel snelheid en dreiging, was de opdracht om de rijen kort gesloten te houden en bij balbezit gebruik te maken van de ruimte die geboden zou worden.

Het jeugdige elitekorps uit Losser kweet zich vanaf minuut 1 prima van haar taak. Hoewel de thuisploeg de eerste 10 minuten het meeste balbezit had, kwamen de gasten geen moment in de problemen. Door kort en fel op de tegenstander te zitten nam Losser de regie over en creëerde zich ook de nodige kansen. Via het in het eerste bedrijf prima spelende kwartet Tom Schulten, Issy Wevers, Sander van der Meer en Luc Stockmannn, werd met name laatstgenoemde een aantal keren in stelling gebracht om zijn ploeg op een verdiende voorsprong te brengen. Goed keeperswerk van de doelman van Avanti voorkwam dit. Losser bleef de bovenliggende ploeg en liet zien een meer dan aardige partij voetbal op de mat te kunnen leggen. Net toen het wachten was op de verzilvering van de puike voorstelling, sloeg de thuisploeg toe. Ongelukkig balverlies van een van de Lossernaren leidde tot een op dat moment onverdiende voorsprong voor de ambitieuze Glanerbruggers. In een onoverzichtelijke situatie belandde de bal voor de voeten van de centrumspits die zijn inzet achter de van een blessure terug gekeerde doelman Martijn Ensink zag verdwijnen. Mooi om te zien was de wijze waarop deze geplaagde jonge ploeg met deze teleurstelling omging. Met nog een kwartier op de klok zetten de bezoekers nog eens aan en nadat eerst de 17-jarige Luc Stockmann op aangeven van Sander van der Meer zijn dik verdiende eerste competitiedoelpunt liet aantekenen, was het op slag van rust centrale verdediger Ruben Bonte die zijn ploeg op een terechte voorsprong zette. Gezien de krachts- en kansenverhouding ging Losser met een verdiende voorsprong de rust in.

Zoals vaker deze competitie het geval, zagen de talloze bezoekers uit Losser na de thee hun ploeg weer meer terug dan vooruit lopen. “Alsof de duvel er mee speelt” was uit een van de monden van deze vaste supporters te horen. Het vooraf besproken concept werd in de rust niet gewijzigd om de simpele reden dat daarvoor ook geen aanleiding was. Natuurlijk was de verwachting dat de gastheren meer druk naar voren zouden geven en daardoor ook meer risico zouden nemen. Het uitgangspunt voor Losser was en bleef dat er compact gespeeld zou blijven worden, kort in de dekking en dat gebruik gemaakt zou blijven worden van (nog meer) ruimte die de tegenstander zou geven.

Zo geconcentreerd en consequent de afspraken voor rust werden uitgevoerd, zo afwachtend was dat in het tweede bedrijf het geval. Het was niet zo dat Losser, zoals geluiden uit het Avanti-kamp beweerden, helemaal omver gespeeld werd door de gastheren. Wel kroop de ploeg van trainer Michiel Mensink veel meer uit haar schulp en nam de regie in de wedstrijd over. Duels die voor rust overwegend door werden gewonnen, werden in het voordeel van de gastheren beslecht. Het “dubbelen” van met name de rappe buitenspelers van Avanti werd nagenoeg niet meer gedaan. Gevolg was dat met name de nummer 11 van de Glanerbruggers min of meer vrij spel kreeg en voor veel dreiging zorgde. Een van deze acties leidde in de 70-ste minuut tot de gelijkmaker. Een laag ingebrachte voorzet werd niet adequaat genoeg weggewerkt en was een gemakkelijke prooi voor een Avanti-speler. Een gelijkspel was op dat moment het hoogst haalbare voor de gasten, hetgeen gezien het spelbeeld tot dusverre de verhoudingen goed had weergegeven. Toch sloeg, zoals vaker dit seizoen, het noodlot toe voor Losser. Met nog 4 officiële speelminuten op de teller was het opnieuw de ongrijpbare linkerspits die zijn ingebrachte bal in een kluts voor de voeten van een van zijn medespelers zag belanden. Een ogenschijnlijk niet al te hard ingeschoten inzet betekende de voorsprong van Avanti. Losser probeerde nog met het naar voren dirigeren van centrale verdediger Tim Damhuis een gelijkspel te forceren, maar het mocht helaas niet baten. Dat de thuisploeg er uiteindelijk nog 4-2 van maakte was voor de statistieken.
Een zuur verlies voor Losser.

Een prima eerste helft, het beste wat er dit seizoen geboden is, afgewisseld met een veel te afwachtende tweede bedrijf. De oorzaak van dit te grote verschil is hierboven met zoveel woorden beschreven en wordt intern vaak besproken. Onder het motto: “doorgaan met het goede en hard werken om het verval te verbeteren” is de weg naar meer punten voor deze jonge ploeg nog steeds een hele grote maar ook mooie uitdaging. Voorwaarde is wel dat IEDEREEN daarin mee moet en willen gaan.

Voor komend weekend wacht Losser de eerste ronde knock out ronde van de bekercompetitie. Daarin treft het de derde club uit Glanerbrug op rij, Eilermark. Opnieuw een club met torenhoge ambities gezien het arsenaal aan goede spelers die de buren van Avanti hebben mogen begroeten.

In overleg met beide clubs wordt deze wedstrijd komende zaterdag gespeeld!
Op sportpark Brilmansdennen in Losser wordt om 18.30 uur afgetrapt.