Avanti W. 1- Losser 1: 2-3

De laatste wedstrijd voor de winterstop moest KVV Losser in Glanerbrug aantreden tegen Avanti. Ook in deze wedstrijd kom het nog geen beroep doen op Cas Koopmans, Swen Rijnbeek, Thom Schulten en Kevin Lette. Hopelijk keren zij na de winterstop terug van hun blessures. Desondanks stond er een prima elftal in het veld voor KVV Losser met daarin de 1ste basisplaats in de 3de Klasse voor Issy Wevers. Ook Nick Voogtsgeerd kon weer opgesteld worden na een verplichte afwezigheid van 2 wedstrijden.

Onder prettige voetbalomstandigheden werd er om 14 uur gestart en was KVV Losser direct de gevaarlijkste partij. Avanti speelde veel 1 op 1 en met name Nick kwam hierdoor vaak vrij door zijn snelheid en loopacties. Al binnen 5 minuten had Nick Losser op voorsprong kunnen zetten nadat hij een prachtige lange bal van Ruben Bonte prima controleerde en alleen voor de keeper verscheen, het lobje was echter veel te hoog. Maar de toon was gezet, Avanti probeerde voetballend er door heen te komen en Losser bleef telkens in de omschakeling erg gevaarlijk. Na een aantal kleine mogelijkheden voor Losser kwam er wederom een uitstekende kans voor Nick. Een lange bal van Mats Pereboom wordt door de verdediger van Avanti bijna met de handen tegen gehouden, maar omdat Nick door kan op de goal houdt de scheidsrechter terecht het fluitsignaal achterwege. 1 op 1 met de keeper weet deze echter met de voet redding te brengen op de schuiver van Nick. Ook uit de daaropvolgende voorzet van Sander van der Meer weet Issy Wevers net niet binnen te knikken. Aan de andere kant is er de 1ste grote kans voor Avanti als een verre ingooi gemist wordt door de Losserse verdediging en Weustink met een harde knal de paal raakt. Losser is hiervan echter niet van slag en gaat vrolijk verder met kansen creëren. Niek Smudde draait mooi bij zijn man weg, maar zijn schot wordt nog net geblokt door de verdediging. Uit de corner is het Ruben Bos die goed binnen knikt, maar de keeper heeft een goede reflex en houdt wederom zijn ploeg op de been. Uit het niets komt Avanti op voorsprong als de scheidsrechter vanuit de middencirkel een penalty geeft aan Avanti. Deze makkelijk toegekende strafschop wordt feilloos binnen geschoten en in plaats van een ruime voorsprong kijkt KVV tegen een achterstand aan. Kort daarna de volgende domper als Niek een directe rode kaart voorgeschoteld krijgt van de scheidsrechter, en Losser verder moet met 10 man. Voor rust kan Losser ook nog een penalty krijgen, maar dit keer volgt het fluitsignaal niet en dus gaan beide ploegen rusten met een 1-0 voorsprong voor Avanti.

In de rust hamert Niek Loohuis erop dat er niks verloren is en dat gezien het spelbeeld er voldoende kansen liggen om de gelijkmaker te forceren. Losser gaat dan ook op dezelfde wijze verder als in de 1ste helft en omdat Avanti zich nauwelijks raad weet met de overtal situatie blijft KVV redelijk eenvoudig overeind. Na 15 minuten maakt Nick dan toch eindelijk zijn doelpunt. Een strakke vrije trap van Issy wordt uitstekend binnen geknikt. Kort daarna ook zijn 2de van de middag als in een scrimmage Nick de sterkste is en de bal over de doellijn frommelt. Zo staat de wedstrijd er ineens een stuk anders voor en moet Avanti komen. Dit gebeurt zonder al te veel overtuiging en de vele hoge en lange ballen zijn een prooi voor Martijn Ensink en de jonge verdediging voor hem. In de uitbraken blijft Losser ook erg gevaarlijk en vooral Sven Pereboom speelt ijzersterk in het vasthouden van ballen en het benutten van de ruimtes. Uiteindelijk is er na een fraaie aanval zelfs de 3-1. Issy is het eindstation van die aanval en met een mooie actie en hard schot binnenkant paal brengt hij de marge op 2. Avanti zet daarna met man en macht in op de gelijkmaker maar wederom houdt Losser, zij het af en toe met kunst- en vliegwerk, stand. Inmiddels in blessuretijd weet Avanti toch de aansluitingstreffer op het bord te zetten als een schot binnen de 16 meter Martijn te machtig is. Ondanks een kleine 10 minuten als blessuretijd houdt KVV Losser stand en pakt het 3 belangrijke punten in Glanerbrug.

Zo gaat KVV na een matige seizoenstart toch als nr 8 de winterstop in. De verschillen zijn echter zeer klein in de onderste regionen, dus na de winterstop moet de ploeg van Niek Loohuis nog vol aan de bak.