Jeugd fluit jeugd

Bij alle wedstrijden van de jeugd streeft KVV Losser ernaar een opgeleide en bevoegde scheidsrechter aan te wijzen. Hiervoor worden eigen jeugdspelers opgeleid door de KNVB. Hierdoor fluit jeugd de jeugd Bij dit opleiden wordt door KVV Losser intensief samengewerkt met AJc’96, sv de Lutte en sc Overdinkel.

Jeugdspelers tot C fluiten wekelijks de F en E wedstrijden. Vanaf B kunnen spelers ook de Basis Opleiding Scheidsrechters (BOS) volgen. Hierna zijn ze bevoegd om wedstrijden op groot veld te leiden.

Op deze manier voorziet KVV Losser in haar grote behoefte aan scheidsrechters. Jeugdspelers wordt een opleiding gegeven en op deze wijze worden spelers ook als vrijwilliger betrokken bij KVV Losser. Ze doen hier ervaring op die ze in hun eigen ontwikkeling als persoon kunnen toepassen. Immers de jongens en meiden krijgen net als in het “grote” voetbal soms heel wat te verduren. Zowel op het veld als vanaf de zijlijn.

Door de scheidsrechters coördinator van KVV Losser worden de scheidsrechters begeleid in hun wedstrijden, planning en opleiding. Ook het zoeken naar nieuwe scheidsrechters valt onder diens werk.

Als KVV Losser staan de normen en waarden op en naast het veld bijzonder hoog in het vaandel. Als vereniging willen wij daar naar handelen en steunen daarin ook onze scheidsrechters op de velden van onze vereniging.