Algemene Informatie

Minileague

Doelstelling Minileague / mini voetbal

Het op spelenderwijs kennis laten maken met voetballen in wedstrijd- en competitieverband. Door de kinderen in een voor hen bekende omgeving onderling wedstrijden te laten spelen leren zij hoe het is om wedstrijden te spelen, omgaan met winst en verlies, spelregels, tegenstanders en spelleiders (scheidsrechters). Door deze competitie vorm aan te bieden denken wij dat de kinderen met een betere basis aan de reguliere competitie kunnen beginnen.

De Minileague bestaat uit een aantal gerenommeerde clubs uit het buitenland. Ieder team bestaat uit minimaal 4 spelers. De wedstrijden worden wekelijks gespeeld op zaterdagmorgen (start 11.00 uur). Ieder team speelt vier wedstrijden van ongeveer 12 minuten. De wedstrijden worden gespeeld op het kleine kunstgrasveld naast de kantine.

De wedstrijdvorm is 4 tegen 4 zonder keeper. Deze vorm zorgt ervoor dat de kinderen veel aan de bal kunnen komen en dat er veel gescoord wordt. Dit komt ten goede aan de ontwikkeling van de voetbalvaardigheden en aan de spelbeleving.

Kom eens kijken en moedig de allerkleinste voetballertjes van KVV Losser aan in deze geweldig leuke competitie.

Enkele huishoudelijke regels die we bij KVV Losser hanteren:

– Aanvang eerste wedstrijd: 11.00 uur;

– Douchen na afloop is verplicht, evenals het dragen van scheenbeschermers;

– Zorgt u er s.v.p. voor dat uw zoon/dochter uiterlijk om 10.50 uur aangekleed op het veld staat.

Praktische zaken

• De wedstrijdkleding (shirt + broek) wordt beschikbaar gesteld door ’t Hoen Sport uit Enschede. Sokken, scheenbeschermers en schoenen dient u zelf aan te schaffen.
  • Wij verwachten van u dat u per toerbeurt de wedstrijdkleding van het team van uw kind wast. In de praktijk betekent dit ongeveer 5 x per jaar.

Communicatie

Ieder team in de Minileague heeft een coach. De coach is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen rondom de wedstrijden tijdens de minileague.

Houdt u de website in de gaten, kijk op facebook onder KVV Losser Mini of bel bij twijfel over het doorgaan van bijv. trainingen en wedstrijden. Stelregel: ook bij regen wordt gewoon getraind en gevoetbald. Bij een (gevoels)temperatuur lager dan 5 graden wordt er niet meer buiten getraind. In de maanden januari en februari hopen we weer gebruik te kunnen maken van de zaal.

Trainingen

De training voor de mini’s is elke vrijdag van 18.15 – 19.15 uur. De gehele groep traint gezamenlijk. Kom gerust eens langs om kennis te maken. Uw zoon/dochter is van harte welkom om eens een keer mee te training en te kijken of het leuk is. Het antwoord weten we eigenlijk al wel.

De trainingen tijdens het najaar 2017 worden verzorgd door de volgende trainers: Sander Mekkelholt, Frank Morshuis, Frank Nordkamp, Harold Nijhuis, Herbert Moraal, Nils Maalderink, Ohran Elmas, Ron Notkamp, Sander Jansink en Jeroen Griemink.

De coördinatie is in handen van Anne Alkema.

Wat kunt u als ouder doen om het plezier van uw kind te vergroten ?

• Op tijd aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden. Kinderen vinden het erg vervelend om te laat te zijn
  • Beschikbaar zijn om in te vallen als coach.
  • Uw positieve houding en gedrag langs het veld. Uiteraard juichen wij het toe als u komt kijken naar de verrichtingen van uw kind. Dit geldt ook voor broertjes/zusjes/opa’s/oma’s ed. Ook vinden de kinderen het leuk als u hen op positieve wijze aanmoedigt.

Waar u uw kind niet mee helpt zijn de volgende zaken:

• Voetbaltechnische of tactische aanwijzingen (uw kind begrijpt vaak niet wat er bedoeld wordt en leidt dus af)
  • Beloning in het vooruitzicht stellen bij winst of bij scoren. Dit verhoogt de prestatiedruk van uw kind en heeft een averechts effect
  • Commentaar op de spelleiding of coaches. Uw feedback ontvangen wij graag, echter niet vanaf de zijlijn.
  • Teveel nadruk op winnen. Natuurlijk is winnen leuk maar verliezen is onlosmakelijk verbonden met de voetbalsport. Omgaan met verlies is voor sommige kinderen best moeilijk. U helpt uw kind hiermee door zelf niet te veel nadruk te leggen op het winnen van wedstrijden.

Tijden

Training: vrijdag van 18.15 – 19.15 uur

Wedstrijden: zaterdag van 11.00 – 12.15 uur

Uw kind aanmelden?

Wilt u uw kind aanmelden voor de mini’s? Kom samen met uw zoon/dochter gewoon op vrijdagavond naar de training en laat hem/haar meedoen. Vindt hij/zij het na een paar weken nog steeds leuk vult u dan ons aanmeldformulier in op de site van KVV.

We hopen u hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u desondanks nog vragen en/of opmerkingen hebben aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

Met sportieve groet,

Anne Alkema