Losser wint in Saasveld

Voor Losser viel er afgelopen zondag weer eens een driepunter te noteren. In Saasveld werd gastheer Saasveldia met 3-1 verslagen.

Losser begon prima aan de wedstrijd. Met Huub Luijerink op de positie van de geblesseerde Sander van der Meer en Thom Reynsdorff op het middenveld, hadden de gasten de touwtjes gedurende de eerste 15 minuten in handen. Via verzorgd combinatievoetbal werden de voorwaartsen Lus Stockmann, Ruben Bonte en Huub Luijerink regelmatig in stelling gebracht, zonder dat dit overigens tot grote doelrijpe kansen leidde. Gaandeweg namen de gastheren de regie over en moest Losser terug. Een verkeerde terugspeelbal op de betrouwbaar keepende Erik Scheffer, leidde onbedoeld tot de eerste kans voor de ploeg van trainer Remco Weusthof. Het was dezelfde doelman die samen met Thijn Hoepman de openingstreffer voorkwam. Losser kwam vervolgens niet meer onder de druk uit van de steeds meer naar voren spelende thuisploeg. Ondanks de ruimte die daardoor geboden werd, slaagden de oranjehemden er niet of nauwelijks in daarvan gebruik te maken. De dadendrang van Saasveldia resulteerde voor de pauze nog in twee doelrijpe kansen. Tot opluchting van de ook nu weer in overtal aanwezige supporters uit Losser, hadden de voorwaartsen van de Saasvelders het vizier niet op scherp staan.

Na de hervatting herpakte Losser zich. Met Koen Stegge op de plek van Thijs Volker knokte het zich in de wedstrijd. Zichtbaar doofde het vuur bij de thuisploeg wat zeker ook een verdienste was van de steeds veel feller spelende gasten. Halverwege het tweede bedrijf kwam Losser op voorsprong. Via een prima combinatie over meerdere schijven werd vleugelspits Luc Stockmann, inmiddels uitgeweken naar de rechterkant, in stelling gebracht. Op snelheid liet Luc zijn directe tegenstander zijn hielen zien en zag zijn voorzet via het been van centrale verdediger Stijn Pol in het vijandelijk doel verdwijnen. Een voorsprong die op dat moment gezien het spelbeeld van met name de eerste helft, geflatteerd was maar de vreugde bij de geplaagde Losserse ploeg was er niet minder om. Een vreugdeuitbarsting die ruim 10 minuten later nog groter was. Een vermeende handsbal van de gastheren op 20 meter van het doel werd door de uitstekend leidende scheidsrechter Ordelmans als zodanig beoordeeld en kende Losser een vrij trap toe. Een buitenkansje voor centrumspits Ruben Bonte, die in verband met een 5 maanden durende stage op Curacoa vanmiddag zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde. Ruben zag zijn inzet via de onderkant van de lat onhoudbaar achter de doelman verdwijnen en bekroonde daarmee zijn sterke afscheidswedstrijd. Met nog 10 minuten op de klok probeerde de thuisploeg nog 1 keer aan te zetten maar het geloof in een goede afloop was zichtbaar verdwenen. Zeker nadat invaller Yorick Tijhuis de scherp ingesneden voorzet van Luc Stockmann beheerst tegen de touwen schoot en hij zijn ploeg daarmee op een 0-3 voorsprong zette, was de wedstrijd definitief gespeeld. Vlak voor tijd wist Saasveldia nog een terecht gegeven strafschop te benutten waardoor de eindstand op 1-3 werd bepaald.

Een zeer welkome overwinning voor Losser. Een overwinning die zeker gezien het spelbeeld van de eerste helft en de kansen die de thuisploeg zich in die fase creëerde, ver weg leek. Maar de jeugdige Losserse ploeg toonde “ballen”. Het knokte zich terug in de wedstrijd en dat verdient een groot compliment. Behalve dat het in de tweede helft drie keer tot scoren kwam, werd er in verdedigend opzicht niet of nauwelijks nog wat weggegeven. Om er maar eens een cliché tegenaan te gooien: daar kunnen we mee verder.
Met nog twee zware wedstrijden in deze door carnavals- en wintersportperikelen beïnvloede periode (…..) voor de boeg, is het voor Losser zaak de aansluiting bij de middenmoot te behouden. Komende zondag komt het sterke collectief van Reutum op bezoek. De huidige nummer 2 op de ranglijst kent tot dusverre een ijzersterk seizoen. Een week later tijdens het “Albergse carnavalsweekend”, reist Losser af naar RSC dat afgelopen zondag overtuigend van LSV won.