In de aanloop naar de herstart van de competitie op 26 januari a.s. (thuis tegen De Tukkers), werkte de hoofdmacht van KVV Losser afgelopen week drie oefenwedstrijden af.

Vorige week zondag werd tegen de sterke tweede klasser Achilles ’12 in Hengelo verdienstelijk met 3-1 verloren. Ondanks dat het meeste balbezit voor de thuisploeg was, beten de Lossernaren prima van zich af. Via een fantastisch afstandsschot van centrumspits Ruben Bonte kwam Losser zelfs op voorsprong. Vlak voor rust werd de voorsprong via een strafschop teniet gedaan. Na rust hetzelfde spelbeeld en moest Losser zich in hoofdzaak beperken tot tegen houden. De sterk keepende Erik Scheffer behoedde zijn ploeg een aantal keren voor een achterstand. Vijf minuten voor tijd moest ook Erik zijn meerdere in de voorwaartsen van Achilles erkennen en wisten de Hengeloërs nog twee keer te scoren. Al met al een nuttige oefenwedstrijd waarin Losser een prima teamprestatie neerzette.

Dinsdagavond togen de Lossernaren opnieuw naar Hengelo om tegen het uit de derde klasse gedegradeerde Juliana ’32 aan te treden. Losser ging flitsend uit de startblokken en wist via de sterk spelende Thijs Volker twee keer te scoren. Nadat de thuisploeg twee opgelegde kansen miste, was het nog voor rust Sander van der Meer die zijn ploeg op een 0-3 voorsprong bracht. Na de hervatting wist Losser via Ruben Bonte nog twee keer te scoren waardoor de gasten met een 0-5 eindstand revanche namen op de eerdere nederlaag ter voorbereiding op het seizoen.

Afgelopen zaterdag speelde Losser haar derde en laatste oefenwedstrijd in deze korte winterstop wederom in Hengelo. Tweede klasser BWO was de gastheer en ook tegen die ploeg had Losser in de voorbereiding op het huidig seizoen geoefend. Waar het eerste duel in een 3-0 overwinning voor Losser eindigde, deelden beide ploegen zaterdagavond terecht de “punten”. Nadat Losser via een prima spelende en bij vlagen ongrijpbare Luc Stockmann al snel op een 1-0 voorsprong kwam, wisten de gastheren halverwege de eerste helft de stand via een onhoudbaar schot op gelijke hoogte te komen. Vlak voor rust bracht Sander van der Meer, die bij afwezigheid van Ruben Bonte in de punt van de aanval stond opgesteld en dat overigens met verve deed, zijn ploeg weer op voorsprong. Een prachtige aanval over rechts via Thijs Volker en de mee opgekomen Joshua Kempers ging hieraan vooraf.

In het tweede bedrijf was het de thuisploeg dat iets meer balbezit had en vlak na rust op gelijke hoogte kwam. Ondanks dat beide ploegen een aantal kansen kreeg om op voorsprong te komen, werd er niet meer gescoord.

Al met al een prima week voor Losser dat om uiteenlopende redenen in de drie wedstrijden een aantal spelers moest missen maar waarbij de (jonge) vervangers zich prima presenteerden. Komende week zal Losser de laatste puntjes nog op de i moeten zetten om komende zondag het sterke De Tukkers weerstand te kunnen bieden. De Albergenaren speelden afgelopen zondag haar vooruit gespeelde competitiewedstrijd tegen Avanti Wilskracht in verband met het vervroegde carnaval in Albergen. Ondanks de nederlaag waren de gastheren de bovenliggende partij. Losser wacht derhalve een zware klus tegen de ploeg die voorafgaand aan de competitie als een van de titelkandidaten werden gerekend maar voorlopig even een pas op de plaats moet maken. Voorbeschouwing volgt later deze week.