Nog even en dan mogen ze weer…de jongetjes en meisjes van de KVV Losser Minileague gaan vrijdag 21 augustus weer van start met hun trainingen en de inmiddels zeer gewaardeerde Minileague.

“Ruim 10 jaar geleden zijn we bij KVV Losser met dit concept voor de allerjongsten begonnen en het is een groot succes gebleken”, zegt voorzitter Rogier van Vliet. “Elk jaar stromen er een flink aantal jongste leden via de mini’s bij KVV Losser binnen.

Mini’s voetbal is er bij KVV Losser op gericht op kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met voetballen in wedstrijd- en competitieverband. Door de kinderen in een voor hen bekende omgeving onderling wedstrijden te laten spelen leren zij hoe het is om wedstrijden te spelen, om te gaan met winst en verlies, de spelregels, om te gaan met tegenstanders en spelleiders. Door deze vorm aan te bieden denken wij dat de kinderen met een betere basis aan de reguliere competitie te kunnen beginnen.”

‘Bij KVV geloven we in het beste uit jezelf halen. Daar horen dus omstandigheden bij die dit optimaal ondersteunen. Deze doelgroep vraagt om een hele gerichte aanpak, waarbij plezier op 1 staat”, zegt Rogier. Verder wordt er door het bestuur veel waarde gehecht aan de invulling van de positie van mini’s coördinator. Dit jaar zal deze rol worden vervuld door Swen Rijnbeek, voormalig 1e elftalspeler en vader van mini’s speler Senn. ‘Als je zoon gaat voetballen, en KVV vraagt je om al die kleintjes te mogen begeleiden, dan zeg je natuurlijk geen nee’, zegt Swen Rijnbeek.
Samen met Swen zijn meerdere trainers en begeleiders actief, zodat de groepen tijdens de trainingen klein blijven en er veel aandacht is voor het individu.

‘We doen om best om door middel van positieve coaching en oefeningen die passen bij deze leeftijdscategorie, kinderen en ouders enthousiast te krijgen voor het voetballen bij KVV’, besluit Rogier van Vliet. Iedereen vanaf 5 jaar is welkom om geheel vrijblijvend mee te trainen op de vrijdagavond van 18.15 uur – 19.15 uur op Sportpark Brilmansdennen van KVV Losser.

Zie in dit korte promo-filmpje mini’s wat de jongste jeugd kan verwachten.