Losser wint van Quick’20 O23

Na 5 trainingen werd het tijd voor een echte wedstrijd. De laatste wedstrijd was in maart dus de hoogste tijd om de hoofdmacht weer eens aan het werk te zien.

Onder tropische omstandigheden was Quick’20 O23 de tegenstander in een wedstrijd over 3 x 30 minuten. Voor de nieuwe trainer, Niki Leferink, een 1e meetmoment om te zien waar de spelers staan en te werken aan een passende spelopvatting.

Het eerste blokje werd al snel duidelijk dat Quick een paar goede spelers binnen de lijnen had staan. Het team van trainer Ron Naafs liet het balletje gemakkelijk van voet naar voet gaan, Losser liet het gebeuren en probeerde gevaarlijk te worden in de omschakeling. Na een minuut of 10 scoorde Quick de 0-1, nieuwe aanwinst Van der Burg was kansloos op een hard schot van binnen de 16. Losser raakte niet van slag en scoorde al snel de gelijkmaker via de teruggekeerde Job Gevers. Een prima aanval nadat met goed drukzetten de bal werd veroverd. Uitslag 1e blokje: 1-1

Het tweede blokje kwam Losser goed uit de verf. Ondanks de hitte bleef liet de thuisploeg geconcentreerd en bij vlagen prima voetbal zien. Damian Nijkamp gaf direct zijn visitekaartje af door 2 x fraai te scoren. Quick liet zich niet zomaar de kaas van het brood eten en drong aan, hetgeen resulteerde in een prima goal. Uitslag 2e blokje: 2-1

Inmiddels was de temperatuur naar 30+ gestegen en werd het 3e blokje een fysieke uitdaging. Opnieuw had Quick het meeste balbezit maar tot kansen kwamen de Oldenzalers niet, het gehanteerde tempo was te laag en Losser wilde koste wat kost een tegengoal voorkomen. Losser had verdedigend de zaakjes goed op orde. Aanvallend was het beste er wel af waardoor het 3e blokje in 0-0 eindigde.

Al met al een geslaagde afsluiting van de 1e trainingsweek en trainer Leferink was na afloop dan ook tevreden. Na 2 weken intensief getraind te hebben is er nu een week rust gepland waarna de mannen de draad weer gaan oppakken.