Afgelopen zondag vond onder prachtige weersomstandigheden de 1e competitie-wedstrijd van het seizoen plaats. Voor de nieuwe trainer Niki Leferink was dit een zeer bijzondere wedstrijd omdat hij direct tegen zijn oude club DSVD moest aantreden. Bij DSVD staat dit seizoen de ons bekende Clemens Zwijnenberg aan het roer, die in de jeugd jaren voor KVV Losser heeft gespeeld. Al met al leuke sentimenten voor de 1e competitie-wedstrijd.

Onder onze nieuwe hoofdtrainer werd de afgelopen weken een goede voorbereiding op de competitiestart afgewerkt. Alhoewel de resultaten niet altijd dat beeld gaven (zo verloren we o.a. van Sp. Overdinkel in het aangepaste regio-toernooi van Sp. Overdinkel) waren er ook goede wedstrijden met een duidelijk strijdplan te zien, zoals de winst tegen Quick O23 en het gelijkspel tegen 2e klasse-club NEO.

Het was dan ook de vraag hoe het elftal zich zou manifesteren op het moment dat het er echt om gaat. Met een aantal nieuwe spelers, zoals Rick van den Burg op doel en de teruggekeerde Nathan Struik op het middenveld, werd er om 14;00 uur onder een stralende zon dan eindelijk, na het vanwege Corona stilleggen van de competitie van vorig seizoen, weer afgetrapt.

De 1e helft werd er zeer zorvuldig spel op de mat gelegd door de oranjehemden. Er werd fel verdedigd, en het middenveld was in handen van Losser. Ondanks dit overwicht waren er in het 1e half uur weinig kansen te bekennen, een aantal keren waren er wat speldenprikjes met afstandsschoten maar dat leverde weinig gevaar op. De sporadische keren dat DSVD voor het doel van Losser kwam waren echter wel gevaarlijk, twee keer kwam DSVD goed door maar werd de bal maar net voorlangs geschoten. Het laatse kwartier van de 1e helft leverde echter wel een tot dan toe verdiende voorsprong op. Eerst kreeg Losser een penalty nadat een verdediger probeerde om de bal in een ultieme poging met de hand tegen te houden voordat die het doel zou ingaan. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Sander van der Meer. De 2-0, vlak voor rust, was een goede aanval waarbij Bhodi Gering de steekpass van Nathan Struik op waarde inschatte en deze netjes langs de keeper van DSVD in het doel schoot.

Met een comfortabele 2-0 voorsprong ging Losser naar de thee, maar het spelbeeld veranderde drastisch de 2e helft. Het 1e kwartier was het van beide kanten nogal rommelig, van goed voetbal was geen sprake meer. Maar hoe langer het duurde, hoe meer DSVD kwam opzetten. Naast het feit dat Losser in de 2e helft vergat te voetballen had Losser het lastig om met de vele ruimte die er ontstond goed te benutten. De passing was slordig en de onzekerheid sloop er toch weer in, zoals we vorig seizoen ook vaak gezien hebben. Na ongeveel 2/3 wedstrijd deed DSVD dan ook iets terug. DSVD zette goed door aan de linkerkant waar, nadat de DSVD-speler de achterlijn had gehaald, de bal netjes terug werd gelegd en goed geplaatst werd ingeschoten: 2-1.

Dit was het sein voor DSVD om nog meer druk te zetten en Losser kwam weinig meer aan voetballen toe. Het leverde in 1e instantie nog niet super veel grote kansen op voor DSVD, maar de dreiging van de gelijkmaker hing in de lucht. Aan de andere kant had Tom Schulten, na een mooi poortje bij de tegenstander,  de 3-1 op de schoen maar de middenvelder faalde alleen voor de keeper. Nadat Rick al een keer zeer handelend had moeten optreden bij een voorzet kroop de wedstrijd naar het einde. De druk van DSVD bleef aanhouden en in de 89e minuut was er een levensgrote kans voor DSVD om de gelijkmaker aan te tekenen. De bal werd vanuit de linkerkant goed voorgezet en de spits van DSV had de bal binnen de 5-meter voor het inkoppen. Maar met een geweldige reflex liet Rick zien waar ie voor gekomen is: ballen tegenhouden.

Uiteindelijk wist Losser de 3 punten in Losser te houden en floot de scheids na 5 minuten blessuretijd af. Een geweldig opsteker voor de manschappen van Niki Leferink en natuurlijk ook voor Niki zelf, winnen van je oude club. Er werd hard geknokt en dat leverde uiteindelijk met minder voetbal toch de eerste 3 punten op. Hopelijk kunnen we de komende weken dit goede resultaat voortzetten met beter spel dan dat we in de 2e helft lieten zien.