Losser moet in De Tukkers meerdere erkennen

Losser kon in de thuiswedstrijd tegen het sterke De Tukkers niet voor een verrassing zorgen. Op basis van het gebodene in de tweede helft stapten de Albergenaren uiteindelijk verdiend met 0-2 overwinning van het veld.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Met name via de in de eerste helft prima spelende Luc Stockmann wist Losser zich een aantal kansen te creëren. Tot twee keer toe kwam Luc oog in oog met de doelman van de gasten te staan en beide keren had de snelle aanvaller het vizier niet genoeg op scherp. Ook De Tukkers liet zich niet onbetuigd. Met name als de van derde divisionist HSC ’21 afkomstige behendige aanvaller Sjoerd Visschedijk aan de bal was het voor de Losserse verdediging code rood. Het spel golfde in het eerste bedrijf op en neer en beide ploegen maakten er voor de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd van. Ook aan kansen was er voor beide doelen geen gebrek. Ook dat opzicht zou een gelijke stand bij rust een juiste afspiegeling zijn geweest van het spelbeeld. In de 35-ste minuut dacht de snelle rechterspits Haarhuis van de gasten daar echter anders over. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke situatie bracht de behendige speler net iets eerder bij de bal dan de uitgekomen doelman Erik Scheffer. Tergend langzaam en onbereikbaar voor centrale verdediger Tim Damhuis rolde de bal over de doellijn. Met een 0-1 voorsprong voor de gasten zochten beide de ploegen vervolgens de kleedkamers op.

Na de rust waren het de gasten die het initiatief namen en dat ook niet meer weggaven. Ondanks de goede wil die vanmiddag bij Losser aanwezig was, konden de gastheren geen vervolg geven aan het bij vlagen prima spel in de eerste helft. Het was De Tukkers, dat over een aantal prima spelers beschikt en ongetwijfeld in het restant van de competitie nog een rol van betekenis gaat spelen, dat het heft in handen had en Losser tot een kwartier van tijd nog in leven hield. Losser probeerde met het inbrengen van drie verse krachten de gelijkmaker nog te forceren maar tot grote kansen leidde dat niet.

Zeker nadat de gasten er 10 minuten voor afloop 0-2 van maakten was het verzet van de gastheren definitief gebroken.

Een terecht verlies derhalve voor Losser. Toch biedt het vertoonde spel in het eerste bedrijf perspectief. Waar in de twee laatste wedstrijden voor de winterstop Losser als aangeschoten wild en inspiratieloos over het veld liep, daarvan was gistermiddag absoluut geen sprake. Hoe cliché ook, maar deze jonge ploeg heeft een resultaat nodig. Om het geloof erin te blijven houden, en die is bij Losser nog lang niet verdwenen, zal de getoonde werklust aanwezig moeten blijven en zal het effectiever met de kansen moeten omgaan. Bij elkaar blijven is het motto! Nog 2 dagen balen en vanaf de dinsdagtraining het vizier weer richten op de volgende uitdaging. Ook nu wacht een geduchte tegenstander, maar dat geldt eigenlijk voor elke opponent in deze klasse. In Saasveld wordt komende zondag om 14.00 uur afgetrapt tegen Saasveldia.