Het kabinet heeft deze week met nieuwe regels de mogelijkheid geboden voor senioren ook weer te gaan trainen indien ze 1,5 meter afstand houden. De gemeente moet haar noodverordening hiervoor aanpassen en heeft dat nog niet voor elkaar. Wij willen dezelfde regels hanteren als bij de oudere jeugd, dit betekent dat ieder team de mogelijkheid krijgt om 1x per week te trainen. Hiervoor zal een nieuw trainingsschema gemaakt worden. Er mag weer volgens dit nieuwe schema getraind worden vanaf 18 mei, onder voorwaarde dat de regels gevolgd worden en de gemeente haar verordening heeft aangepast.

Update

De senioren mogen weer trainen vanaf maandag 18 mei. Ieder team mag, net als de oudere jeugd, eenmaal in de week trainen, volgens het nieuwe trainingsschema en houdt zich daarbij aan de volgende regels:

  1. Kleedkamers en kantine blijven gesloten
  2. Trainers mogen begeleid door een/één van de leider(s), dus maximaal 2 personen per trainingsgroep
  3. Trainers en leiders dragen een hesje, waardoor zichtbaar is dat er 1,5 meter afstand moet worden gehouden, deze hesjes liggen in het materiaalhok en worden direct bij aankomst op het park aangedaan/opgehaald en na het terugbrengen van het materiaal weer teruggelegd
  4. Trainers en leiders zijn de enigen die in het materiaalhok mogen komen
  5. Trainers en leiders houden, uitzonderlijke situaties voorbehouden, 1,5 afstand tot elkaar en tot alle spelers
  6. Alle spelers houden minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en tot ieder ander die op het sportpark aanwezig is
  7. Alle spelers kunnen niet eerder dan 10 minuten voordat hun training begint het sportpark betreden.
  8. En uiteraard iedereen die verkouden is of andere ziekteverschijnselen vertoont komt niet trainen, blijf thuis!

Het trainen gaat volgens het trainingsschema dat we op de site gepubliceerd hebben. Klik op de link voor de Trainingschema pagina.

Klik hier om het schema rechtstreeks te openen.

Het Hoofdbestuur