KVV Losser is vanmorgen in een artikel verschenen in de Gelderlander, waarin onderzoek werd gedaan hoe clubs omgaan met het salaris van de trainer tijdens de Coronacrisis. Het bestuur van KVV Losser herkent zich op geen enkele wijze in het beeld wat van onze vereniging is geschetst en verbaast zich over het feit dat de club door desbetreffende journalist niet om een reactie is gevraagd. Het bestuur wil graag benadrukken dat in volledige transparantie met onze hoofdtrainer is gecommuniceerd over dit vraagstuk.

Gerard Bos: “Ik kan mij voorstellen dat mijn reactie die ik gaf aan de journalist, toen mij gevraagd werd hoe het bestuur van KVV Losser omgaat met de salarisbetaling aan de trainer voor de resterende periode van het huidig voetbalseizoen, bij menigeen de wenkbrauwen deed fronsen.

Zonder in te gaan op details wil ik langs deze weg vooral kwijt en benadrukken dat het op geen enkele wijze mijn bedoeling is geweest om de club KVV Losser in diskrediet te brengen. En dat ik blij zou zijn hier volgend seizoen geen trainer te zullen zijn, zijn niet mijn woorden geweest en neem ik ook nadrukkelijk afstand van.

Wat mij betreft is de kous hiermee af en hoop en verwacht ik op een waardige manier afscheid te nemen van de club in zijn algemeenheid en van een groot aantal mensen in het bijzonder.”

Dat de Coronacrisis de club hard raakt, ondanks de handreikingen van de KNVB en overheid, staat volgens het bestuur als een paal boven water. We zijn dan ook bijzonder blij met alle medewerking die we krijgen van alle betrokkenen en we hopen dat de situatie het nog toelaat om op een gepaste manier afscheid te nemen van Gerard Bos, die we de afgelopen jaren hebben leren kennen als een integer en mooi persoon.