Beste clubgenoten,
Na een paar weken in de zon in het buitenland begint het bij mij altijd een beetje te jeuken…Dit had ik vroeger als speler, maar inmiddels is het erger geworden. Na thuiskomst maar eens een kijkje nemen op het sportpark, waar onze onderhoudsmensen alweer een hoop nieuwe klusjes hebben opgeleverd. De eerste week training voor de jeugd, met her en der wat opstartproblemen…maar er wordt weer gevoetbald, gelukkig maar…

Het afgelopen seizoen werd voor de zomer afgesloten op zaterdag 22 juni door onze jongste jeugd, mini’s tot en met de O11. Ruim 180 kinderen werden deze prachtige dag vermaakt met voetbalactiviteiten, stormbanen en de nodige versnaperingen. De organisatie van deze dag was opnieuw in de handen van het JAC en was weer uitmuntend. Ik blijf het JAC (onze JeugdActiviteitenCommissie) het toonbeeld noemen van onze vrijwilligersorganisatie, zonder iemand hiermee tekort te willen doen. De energie die deze ouders tentoonspreiden en de hoge eisen die ze zichzelf opleggen is geweldig. En wat ik het meest geweldig vind? Dat ze het zelf gaaf vinden om hier deel van uit te maken. Dat het niet gezien wordt als vrijwilligerswerk, maar vooral leuk om bij te zijn en bij te horen. Dat is meer dan voetbal…

Als bestuur zijn we al een tijdje extra actief op zoek naar nieuwe mensen. KVV Losser heeft altijd het geluk gehad over een kern van zeer trouwe mensen te beschikken die samen bergen werk verzetten. Die groep is echter soms te klein en mensen dreigen regelmatig overbelast te raken. We zien helaas in de praktijk dat mensen soms zelfs uitvallen omdat ze te lang te veel hooi op hun vork genomen hebben. Het is daarom geen luxe, maar noodzaak om onze organisatie te verbreden. Daarmee voorkomen we dat vrijwilligers overbelast raken. Maar er speelt meer: Door een vitaler en breder vrijwilligersbestand kunnen we meer kennis aan de vereniging koppelen en de betrokkenheid van onze leden bij de club vergroten. Met meer mensen kunnen we eenvoudigweg meer leuke dingen realiseren en zorgen dat de vereniging zich ook de komende jaren solide kan doorontwikkelen.

Vrijwilligerswerk kost tijd, uiteraard. Maar je krijgt er ook veel voor terug. Het idee om met een groep enthousiaste mensen aan zoiets moois als een voetbalvereniging te werken geeft veel positieve energie. Vraag maar eens aan de mensen van het JAC…En in sommige gevallen, bijvoorbeeld bij jonge vrijwilligers, staat het ook nog mooi op je cv en kan het je helpen om specifieke vaardigheden, bijvoorbeeld met betrekking tot organiseren en samenwerken, te versterken. Kortom: denk erover na of een vrijwilligersfunctie misschien iets voor jou is! Wil je los van een concrete functie eens in gesprek gaan over de mogelijkheid iets voor de club te doen, bel of mail ons of spreek ons aan op de club en we gaan in gesprek.
De positieve energie kom ik helaas niet overal tegen. Vooral bij vervelende besluiten zijn, vooral op social media, de uitingen soms tenenkrommend en buitenproportioneel. Het komt zelfs voor dat er gedreigd wordt om bepaalde informatie maar op social media te plaatsen, om hiermee bepaalde beslissingen te forceren of terug te draaien.
Ik geloof heel sterk in een maatschappij waarin het ok is om het niet met elkaar eens te zijn. En waar je meningsverschillen uitpraat in dialoog. Uitingen op het web, soms zelfs heel persoonlijk, zijn niet de manier. Ik verwacht van alle leden en ouders van onze jeugdleden, dat we bij KVV op een fatsoenlijke manier met elkaar omgaan.

De bal rolt weer, het gejeuk heeft plaatsgemaakt voor een fijne kriebel…ik wens iedereen een geweldig seizoen!
Rogier van Vliet