Losser laat het volledig afweten

Wat valt er voor positiefs te melden als je als je na 90 minuten voetbal met een kansloze 6-0 nederlaag van het veld stapt? Simpel: dieper kun je niet zakken.

Dit is ook gelijk het enige positieve dat er over de hoofdmacht van KVV Losser na de onthutsend zwakke vertoning in Mariaparochie/Harbrinkhoek tegen MVV ’29 kan worden gemeld.

Op Losser lijkt dit seizoen na 11 gespeelde wedstrijden weinig peil te trekken. Na een prima competitiestart volgden een aantal, soms onnodige, nederlagen. Vorige week in de thuiswedstrijd tegen Borne en in de doordeweekse wedstrijd om de Tukkercup tegen tweede klasser Bon Boys, leek het tij ten goede gekeerd. Deze ommekeer leek zich in de eerste fase van de wedstrijd tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde MVV ’29 door te zetten. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder en creëerden een aantal kansjes. Totdat een ongevaarlijk ogende voorzet van een van de rappe voorwaartsen verkeerd werd ingeschat door doelman Erik Scheffer en prompt in het Losserse doel verdween. De thuisploeg kreeg vleugels en Losser stond erbij en keek ernaar. De gasten waren vanaf dat moment aangeslagen wild en lieten zich op alle fronten de kaas van het brood eten. Waar in de twee vorige wedstrijden de benodigde strijd werd geleverd en het er daardoor aan de bal bij vlagen ook goed uitzag, daarvan was in het vervolg van de wedstrijd geen enkele sprake meer. Afspraken werden niet meer nagekomen, duels werden verloren dan wel uit de weg gegaan met als gevolg dat het aan de bal ook steeds slordiger werd. Dat de thuisploeg na ruim een half uur spelen de voorsprong verdubbelde was een logisch gevolg van het spelbeeld.

In de rust werden de klokken bij de Lossernaren weer gelijk gezet. Ingespeeld werd op de goede beginfase waarin ook Losser voor de nodige drieging zorgde. Helaas moest sterkhouder Sander van der Meer geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Huub Luijerink was zijn vervanger. De gasten probeerden het wel maar tot echt grote kansen leidde dat niet. De thuisploeg bleef de bovenliggende partij en gooide de wedstrijd na ruim een uur spelen definitief in het slot. Kinderlijk eenvoudig verdedigen ging aan de derde treffer van de ploeg van trainer Marcel Oude Nijhuis vooraf waardoor het voor de spits van MVV een koud kunstje was de trekker over te halen.

Het resterend gedeelte van de wedstrijd was voor de meegereisde Losserse aanhang een ware beproeving. Behalve dat MVV ’29 simpelweg over meer kwaliteit beschikt en zichtbaar was dat het merendeel van deze ploeg een aantal jaren op tweede klasniveau heeft gespeeld, was het vooral de manier waarop Losser zich ten opzichte van de tegenstander over veld bewoog. Het gaat te ver om in een wedstrijdverslag de pijnpunten die gisteren weer eens aan het licht kwamen uitgebreid te belichten, dat gebeurt bij herhaling binnenskamers waar dat ook thuis hoort, maar dat de mentale instelling en de bereidheid voor elkaar door het vuur te gaan bij een aantal spelers nog voor de nodige verbetering vatbaar is, is een understatement.

Losser liet zich in het laatste gedeelte van de wedstrijd vrijwillig naar de slachtbank leiden. Het legde de thuisploeg geen strobreed in de weg om naar een uiteindelijke 6-0 eindstand uit te lopen, waarbij ook de goedheiligman bij een aantal tegendoelpunten een duit in het MVV-zakje deed.

Uithuilen en de complete offday van gistermiddag achter laten. Laat dat de komende week het motto voor de Lossernaren zijn. Voor de (korte) winterstop resteert nog één wedstrijd. Komende zondag ontvangt Losser TVO uit Beckum. De Beckumers staan met dertien punten drie punten boven Losser.

Voorbeschouwing op deze belangrijke wedstrijd volgt later deze week