Gifbeker moet helemaal leeg voor Losser

Losser is in eigen huis tegen een tweede achtereenvolgende zeperd aangelopen. Nadat vorige week MVV ´29 veel te sterk was, gingen de Lossernaren afgelopen zondag met 0-5 onderuit tegen TVO uit Beckum.

In de eerste fase was er nog weinig aan de hand voor de thuisploeg. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en creëerden een aantal mogelijkheden zonder dat dat tot doelrijpe kansen leidde. Zoals vaker dit seizoen het geval was, sloeg het noodlot voor de gastheren toe na een spelhervatting. Een van het doel afdraaiende hoog ingebrachte bal werd kon door een van de gevaarlijke, volledig vrijstaande  voorwaartsen van de gasten worden binnen gekopt en verdween achter de kansloze doelman Erik Scheffer in het doel. Losser moest niet voor het eerst dit seizoen in de achtervolging en dat ging de toch al geplaagde ploeg niet gemakkelijk af. De ervaren en fysiek sterke gasten speelden heel compact en bleven vrij eenvoudig overeind. Het meeste gevaar kwam van TVO dat bij balverlies van Losser razendsnel counterde en vlak voor rust de marge had kunnen verdubbelen. Prima keeperswerk van Erik Scheffer voorkwam dat echter.

In het tweede bedrijf kwam Losser goed uit de startblokken. Een prima aanval over links bereikte de niet geheel fitte Sander van der Meer die samen met Ruben Bonte op de laatste verdediger van TVO afging. De breedte pass van Sander op de geheel vrij staande Ruben werd echter met een uiterste krachtsinspanning door de verdediger  van de gasten tot corner verwerkt waardoor de grootste kans van de wedstrijd voor Losser verloren ging.

TVO maakte direct na de kans op de gelijkmaker voor Losser de tweede goal van de wedstrijd en gooide daarmee de wedstrijd in feite op slot. Dat laatste was zeker het geval toen centrale verdediger Ramon Kuipers van Losser kort daarna zijn tweede, wel erg gemakkelijk gegeven gele kaart kreeg en de gang naar de kleedkamer kon maken. Gevolg was dat de thuisploeg nagenoeg de hele tweede helft met tien man verder moest en ook nog eens Sander van der Meer en de sterk spelende Thijn Hoepman met blessures moest vervangen. Het inbrengen van de beide jeugdspelers Bhodi Gering en Merijn van Huizen leidde er toe dat Losser vanaf dat moment met een veredeld jeugdteam in het veld stond. Dat TVO in het vervolg van de wedstrijd nog uitliep naar een uiteindelijke 0-5 eindstand was een juiste afspiegeling van wat beide ploegen deze middag op sportpark Brilmansdennen hadden te bieden.

Het gebrek aan ervaring, fysieke kracht, vertrouwen en de huidige vorm bij een aantal bepalende spelers speelden de oranjehemden in de ontmoeting tegen TVO zichtbaar parten. Wat de ploeg niet verweten kan worden is de juiste instelling. In tegenstelling tot de afstraffing vorige week in Harbrinkhoek legde de ploeg wel de benodigde energie in de wedstrijd. Laat de winterstop op dit moment als geroepen komen. Natuurlijk was de ploeg liever met een overwinning en daarmee een beter gevoel de overigens korte winterstop ingegaan. Dat zat er vanmiddag echter om de hiervoor aangegeven redenen niet in. Losser zal gelijk aan vorig seizoen in de achtervolging moeten. Een blik op de ranglijst leert dat de afstand tot de veilige 13-e plek “slechts” 1 punt is. Daarentegen heeft TVO door de winst in Losser, voorlopig, afstand tot de onderste regionen genomen en sluit daarmee aan bij de brede middenmoot.

Een plek dat Losser zich voorafgaand aan dit seizoen tot doel heeft gesteld. Deze uitdaging zal de groep na de winterstop aan gaan. Het vertrouwen daarin is zeker aanwezig ook al zal dat moeten zonder centrumspits en topscorer Ruben Bonte. Ruben gaat namelijk vanaf begin februari voor stage naar Curaçao en zal om die reden niet meer beschikbaar zijn voor Losser 1. Een forse aderlating. Positief nieuws is dat de langdurig geblesseerden Ingmar Unland en Koen Stegge in de winterstop naar alle waarschijnlijkheid weer aanhaken zodat de keuzemogelijkheden in verdedigend opzicht weer toenemen.

Losser hervat de competitie op zondag 26 januari thuis tegen De Tukkers.

Voor oefenwedstrijden in de winterstop zie programma elders op deze site.

Vanaf deze plek namens de gehele selectie van Losser 1, spelers en begeleiding, fijne feestdagen gewenst!