Losser moet de winst aan Saasveldia laten

Het is Losser niet gelukt om in de seizoensopening de punten in huis te houden. Tegenstander Saasveldia wist uiteindelijk met een 3-1 overwinning huiswaarts te keren. Een overwinning die na ruim 90 minuten voetbal uiteindelijk terecht was.

Na een over het algemeen goed verlopen voorbereiding was het de vraag hoe de Lossernaren het seizoen zouden openen. De vraag was vooral hoe het vertrek van topscorer Issy Wevers naar Quick ’20 zou worden opgevangen, waarbij ook sterkhouder Sander van der Meer deze middag nog verstek moest laten gaan.

Op het zonnige en warme sportpark Brilmansdennen waren het de gasten die vanaf de aftrap het initiatief naar zich toetrokken. Saasveldia beschikt over een ervaren, fysiek sterke ploeg en heeft met spelers als Stijn Pol (ex Heracles, Twente en HHC) en Stijn Rikkert de nodige kwaliteit in de gelederen. Het was dezelfde Stijn Pol die zijn ploeg binnen 5 (!) minuten op voorsprong zette. Een afstandsschot van plm. 35 meter verdween achter doelman Erik Scheffer in het doel. Een tegenvaller van jewelste voor de thuisploeg die vervolgens in de achtervolging moest. En dat was tegen de ploeg van trainer Remco Weusthof, die ongetwijfeld een rol bovenin gaan meespelen, geen sinecure.

Hoewel de gasten het meeste balbezit hadden en nog een grote kans op 0-2 lieten liggen, kroop Losser geleidelijk wat meer uit hun schulp. Met name via de zijkanten kwam Losser een aantal keren goed door. Zowel over rechts via Luc Stockmann en Ingmar Unland als links via Koen Stegge, kwamen er mogelijkheden. Zo werd via een prima aanval over rechts uiteindelijk Stijn Korfage bereikt die de bal net niet voldoende snelheid en zuiverheid mee gaf om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. De gelijkmaker kwam er wel. Een wat onoverzichtelijke situatie voor het doel van de gasten kwam uiteindelijk voor de voeten van centrumspits Ruben Bonte die de keeper vervolgens kansloos liet. Saasveldia bleef de bovenliggende partij maar wist het meeste balbezit niet in een voorsprong om te zetten.

Na de thee, waar Yorick Tijhuis in de kleedkamer achter bleef en Huub Luijerink zijn plaats innam, gooide Losser de schroom wat meer van zich af. Zeker in het eerste gedeelte van het tweede bedrijf vocht de thuisploeg zich in de wedstrijd. Het leidde tot wat mogelijkheden waarbij moet worden gezegd dat ook Saasveldia zich niet ongemoeid liet. De beste mogelijkheid om op voorsprong te komen leek voor Luc Stockmann weggelegd. Op de hem bekende wijze slalomde Luc zich door de verdediging van de gasten en leek alleen voor de keeper te komen. Een voor iedereen zichtbare overtreding werd jammer genoeg voor Losser door de scheidsrechter van dienst, die zich overigens prima van zijn taak kweet, niet op juiste waarde ingeschat zodat deze uitgelezen mogelijkheid voor Losser teniet werd gedaan.

Met deze actie was voor Losser in aanvallend opzicht de koek ook zo’n beetje op. Het warme weer ging zijn tol eisen en ondanks dat Saasveldia de regie weer had overgenomen, waren ook de gasten zichtbaar vermoeid geraakt. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen en daarmee kon vooral Losser prima leven. Het noodlot sloeg voor Losser echter alsnog toe. Rond de 80-ste minuut was een verkeerd instapmoment van een van de verdedigers van Losser de directe aanleiding voor de tweede treffer van de Saasvelders. De ingebrachte voorzet werd door een van de middenvelders van Saasveldia kansloos achter doelman Erik Scheffer geschoten. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Losser was niet meer bij machte om het tij te keren en in de laatste minuut scoorden de gasten nog de derde treffer.

Al met al een terechte nederlaag voor Losser met de aantekening dat de fase na de rust hoop moet geven op een goed vervolg op deze teleurstelling. Dit vervolg vindt plaats in Reutum waar het om 14.00 uur aantreedt tegen de gelijknamige club.