Vasse 1 – Losser 1*: 1-1

Afgelopen weekend geen competitie maar een bekerwedstrijd in en tegen Vasse.

Op een zwaar en drassig veld had Losser het eigenlijk vanaf de 1ste minuut moeilijk. Vasse speelde vanuit een hechte organisatie verdedigend en probeerde er via de lange bal op de 2 snelle spitsen snel uit te komen. De eerste 20 minuten waren dan ook helemaal voor Vasse. Losser kwam er aanvallend nauwelijks doorheen en Vasse was bij elke lange bal dreigend. Ook niet gek dat hier de 1-0 uit viel. Een lange bal valt over Swen Rijnbeek en de spits geeft de bal goed af op de meegelopen middenvelder. Martijn Ensink raakt de bal nog, maar niet voldoende om de middenvelder van scoren af te houden. Na de achterstand zet Losser het iets anders neer en krijgt het wat meer grip op het spel van Vasse. De wedstrijd is wat meer in evenwicht, maar echte kansen zijn er zelden voor de oranjehemden. De grootste kans is er voor Niek Smudde na een mooie actie van Sander van der Meer, maar de voorzet wordt nog net weg gekopt voordat Niek kan binnen schieten. Uit de corner valt wel de gelijkmaker als Sander de afvallende bal op de slof neemt en de keeper kansloos laat in de korte hoek. Hiermee gaan beide teams ook de rust in.

In de 2de helft begint Losser nog redelijk, maar zakt het na een kleine 10 minuutjes erg ver terug qua niveau. Vasse ruikt bloed en gaat erg opportunistisch spelen en gaat vol voor elke bal. Elke cornerbal en vrije trap is gevaarlijk en er zijn meerdere scrimmages voor het doel van Martijn waar Losser met meer geluk dan wijsheid een goal weet te voorkomen. Op de momenten dat het er wel op lijkt staat Martijn zijn mannetje en weet Vasse van scoren af te houden. Aan het einde van de wedstrijd heeft Vasse 3x gewisseld en valt de laatste man uit met een hoofdblessure. Nu is het Losser dat vol aan het pressen is om de overwinning binnen te trekken, maar verder dan een mooie stift op de onderkant van de lat van Niek, een volley ruim over van Issy Wevers en een afstandsschot van Ruben Bonte net naast komt de ploeg niet. Dit betekent dat er penalty’s genomen moeten worden om de volgende ronde te bereiken.

Hierin komt Losser wederom goed weg als de penalty van Niek direct gestopt wordt. De keeper kwam hierbij echter van zijn lijn en de scheidsrechter laat de penalty over nemen. In de 2de poging faalt Niek niet. Martijn weet de 2de penalty van Vasse te stoppen en omdat verder alle Losserse spelers ook raak schieten is het KVV Losser dat door bekert naar de volgende ronde.

Aankomend weekend speelt Losser op zaterdagavond in plaats van op de zondagmiddag. De wedstrijd zal om 19.00 uur aanvangen tegen DSVD in Deurningen.