Swift MO17-1 – Losser MO17-1: 1-3

Het is nog donker buiten op straat. Alleen de wind waait door de bomen. (Sinterklaas komt in het land!) De wekker gaat af bij het team MO17 1. Het is nog maar 07.00 uur in de morgen. Maar langzaam aan wat eten en naar de club. Een verre uitwedstrijd, tegen de nummer 3, Swifterband.

Onderweg daarheen kom je toch van alles tegen. De natuur in Flevoland is toch net wat anders. Walibi was er in de buurt. De verleiding om daarheen te gaan overwonnen.

Swifterband staat bekend om haar vogelshow. Van ver stonden hier al bordjes voor aan de kant. Maar wij waren niet op jacht naar vogels, maar naar punten. Zij hadden een voordeel omdat ze een profspeler en international op de bank hadden zitten. Ruben Schaken, oud speler Feijenoord. Maar dat hielp ze niet.

In de eerste fase waren wij wat sterker. Maar al gelijk werd duidelijk dat Swift het ruwe werk niet schuwde. Hierin moesten we mee. En dat deden onze dames. Strijd vanaf het eerste moment tot aan het laatste fluitsignaal. De voorsprong kwam na 10 minuten op het bord. Een sprint van Kaya van ongeveer 500 meter, zo langs hun laatste linie en een zeer beheerst schot in de verre hoek. Mooi goal. Dat zit dan net iets lekkerder, zou je denken. Echter, een minuut later alweer de gelijkmaker, aanval opgezet door hun centrale middenvelder, ingespeeld op hun spits, die vervolgens goed afmaakt. Vervolgens zien we een wedstrijd dat alle kanten opgaat. Sterke momenten van Losser afgewisseld door sterke momenten van Swift. Vaak met prima voetbal op een hotseknots veld. Wij krijgen nog een aantal kansen, net iets meer dan Swift. Scheidsrechter liet veel doorspelen, beetje a la Bas Nijhuis.

In de 2e helft een sterk startend Swift. Ze speelden vol op de aanval. Voor ons was het even 20 minuten tegenhouden. Mooi was om te zien, dat we dichtbij elkaar speelden, vol de duels in wilden en durfden en dat er altijd wel weer iemand stond als een ander was gepasseerd. Swift kreeg 1 grote kans, die Jasmijn fantastisch redt en 1 kans, die ze zelf niet goed afronden. Na die 20 minuten viel de kracht en het geloof wat weg. En kwamen wij er regelmatig goed uit. Actie van Sharon, de 16 meter in en strak binnenschieten. Een kwartier voor tijd 1-2 voor Losser. Swift wilde nog wel, maar wij konden er prima onderuit voetballen. In de blessuretijd, een mooie aanval van Losser vanaf de rechterkant. Sharon passeert haar man, zet voor en Pien tikt slim binnen. Dan is het klaar.

Het was knokken, strijden, incasseren en uitdelen vandaag. Uitblinker was het hele team. Goed om te zien dat het team een groei doormaakt. En dat het zich omzet in punten. Dan rijd je net wat anders terug naar huis. En net als op vakanties, waren er blokjes kaas en gehaktballetjes, dank Jacqueline!

Volgende week opnieuw ver weg, helaas weer vroeg weg. Dan gaan we naar Sparta Nijkerk. Dat ligt dan weer ergens bij Hoevelaken rechtsaf. Richting Harderwijk. Wellicht nog ouders met kaartjes voor het Dolfinarium?