Suryoyo 1 – Losser 1: 3-2

Na de nederlaag van vorige week tegen de Tukkers heeft Losser deze zondag weer een zware dobber tegen het sterke Suryoyo.

Zonder de geschorste Ron Naafs begint de Losserse ploeg uitstekend in Enschede. Na een mooie aanval krijgt Niek Smudde de bal voor het inschieten na een mooie voorzet van Bart Spitholt, echter de keeper kan hier nog redding brengen. Niet veel later is het wel raak. Bart wordt in de 16 meter aangetikt en Sander van der Meer weet met deze buitenkans wel raak. Suryoyo heeft veel moeite met het compact spelende KVV en alleen de sterk spelende rechtsbuiten weet regelmatig voor gevaar te zorgen. Losser moet de score verder uitbreiden want het krijgt behoorlijk veel kansen. Na wederom een mooie aanval krijgt Niek zijn 2de kans, maar de volley gaat voorlangs het doel van Suryoyo. Bart heeft even later iets te veel tijd nodig om de bal langs de keeper te spelen en ook Nick Voogtsgeerd is tot 2x toe niet doortastend genoeg om de bal langs de keeper te tikken. Dan komt de oude voetbalwet weer naar boven dat aan de andere kant wel gescoord wordt. Na een mooie snelle aanval brengt de rechtsbuiten de bal strak voor en wordt deze bij de 2de paal binnen gelopen. Een domper voor Losser, maar de ploeg blijft prima spelen en Suryoyo heeft geluk dat de aanvoerder vlak voor rust niet zijn 2de gele kaart krijgt voorgehouden na een pittige overtreding op Sander. Uiteindelijk zijn er aan beide kanten nog wat mogelijkheden, maar gescoord wordt er niet meer.

In de 2de helft een wat dwingender Suryoyo, maar Losser houdt lange tijd prima stand. De eerste kans is zelfs weer voor Losser, na een prima loopactie zet Bart de bal voor maar in plaats van de vrijstaande Niek in te spelen belandt de bal in de handen van de keeper. Met een snelle voortzetting weet hij de rechtsbuiten te vinden en deze stelt de middenvelder in staat de bal langs Martijn Ensink te schieten. Zo is het in plaats van een voorsprong 10 seconden later een achterstand. Hierdoor gaat Suryoyo nog makkelijker spelen en moet Losser alle zeilen bijzetten. Als Sander na een mooie rush smerig wordt neergehaald komt de middenvelder van Suryoyo goed weg met slechts geel. Even later is het wel rood als Nick Voogtsgeerd voor de dug-out van de tegenstander een overtreding maakt. Mede door het theater van de trainer van Suryoyo ontstaat er een opstootje en nadat de rust is wedergekeerd krijgt Nick rood voorgehouden en de middenvelder van Suryoyo zijn 2de gele kaart. Hierdoor wordt er verder gespeeld met 10 tegen 10 en golft het spel nog meer op en neer. Suryoyo lijkt hier het best mee om te gaan en wanneer er een vrije trap aan de zijkant komt wordt deze prachtig binnenkant paal binnen geschoten. Losser gaat hierna direct wisselen en probeert weer meer druk op Suryoyo te krijgen. Niek krijgt na een prima actie een goede kans, maar de verdediger weet redding te brengen. Even later is de spanning wel terug als Swen Rijnbeek de bal precies bij Koen Stegge op de kop legt en Koen mooi binnen knikt. Helaas krijgt Losser geen grote kansen meer op de gelijkmaker en heerst er toch wel teleurstelling omdat de ploeg in de 1ste helft meer afstand had moeten nemen van Suryoyo.

Volgende week de belangrijke wedstrijd tegen het eveneens puntloze Kosc uit Ootmarsum.