Schalkhaar MO17-1 – Losser MO17-1: 1-3

Vanmiddag op een mooi sportpark in en tegen Schalkhaar.

De eerste helft tegen de wind en zon in, lekker weertje zo in november. Voor de wedstrijd aangegeven dat speelsters de ECHTE wil moeten hebben om een stapje verder te zetten. Voetballen kunnen ze wel, maar op tijd in de duels zijn, dat zit in het hoofd. Dan is het goed om te zien dat we ons een wedstrijdlang als een hecht collectief hebben laten zien. Met name in de eerste helft erg mooi voetbal. Met regelmaat gewoon genieten van ze. Schalkhaar speelde graag de diepe bal achter onze laatste linie , waardoor ze met snelle aanvallers gevaarlijk probeerden te worden. Dat lukte een aantal keren zeker, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Alle onze verdedigers zaten er bovenop vandaag en speelden tesamen een goede wedstrijd. En op het middenveld werd er vrolijk op los gecombineerd, met name aan de kant van Bente, die haar beste helft speelde van dit jaar. Ook Fleur en Bridget wisten de spitsen goed te bedienen. Dat gebeurde eigenlijk zoals gewenst. Over de grond en altijd met de intentie om diepte te zoeken. Met Sanne, Pien, Kaya en Sharon hebben we snelheid en technisch vermogen om gevaarlijk te worden.  Uiteindelijk komen we daarom ook verdiend op 0-1 door een doelpunt van Kaya. We vergeten ons alleen te belonen met meerdere doelpunten, dan zit de wedstrijd op slot.

In de 2e helft een moeizaam begin. Krijgen in de 4e minuut direct de gelijkmaker tegen vanuit een corner. Schalkaar is in die 1e fase wat beter, dan ons. Maar eigenlijk na 10 minuten in de 2e helft krijgen we weer grip op het spel van de tegenstander. Achterin vechten als leeuwen, Silke die even de zaag aan zet, maar dat laat zien hoe graag we wilden winnen. Schalkaar besluit steeds vaker met een inschuivende laatste man te spelen. Resultaat is dat onze spitsen daardoor regelmatig  1 tegen 1 komen te spelen. Met de nodige mogelijkheden van dien.  10 Minuten voor tijd, een aanval via Sharon, die de 16 meter insnijdt en hard wordt neergelegd. Penalty beslist de verder goed fluitende scheidsrechter, alleen hier had hij voordeel moeten geven, omdat Pien na de overtreding gewoon scoort. Gelukkig wordt dit geen “momentje”, Kaya scoort beheerst haar de 2e goal. Mogelijk niet haar laatste goal, omdat ze daarna door moet naar haar waterpolowedstrijd. De laatste 10 minuten was het doorkomen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Wel aan de overkant, Sharon wordt nog eens de diepte ingestuurd door Carmen en op haar laatste krachten wint ze het sprintduel en maakt het goed af. Met de 1-3 was het klaar voor ons.

Fijn om te winnen, maar helemaal fijn om te zien, dat het zo wel werkt. Druk vooruit zetten in plaats van de tegenstander te laten aannemen en af te wachten. Helaas hebben we volgende week geen wedstrijd. Wordt je ook gek van. Hoezo ritme kunnen krijgen.

Over 2 weken uit naar Swift uit Swifterband. Die spelen om 11.00 uur.

Moeten we denk ik ergens midden in de nacht weg. Wel een gelegenheid om voor ouders met hun kroost door te rijden naar Batavia stad. Dat ligt er vlakbij!!

Met sportieve groet van uw razende reporter,

Martin de Jong