Saaveldia 1 – Losser 1: 1-3

Na de 1ste overwinning op Eilermark vorige week moest KVV Losser nu aantreden in Saasveld tegen Saasveldia. Door de afwezigheid van Koen Stegge was de opstelling iets gewijzigd en kwam Ruben Bos na zijn blessure weer terug in het elftal. Daarnaast keerden Sander van der Meer en Kevin Lette na afwezigheid door blessure en ziekte weer terug op de bank.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en de wedstrijd was lange tijd in evenwicht. De 1ste grote kansen voor Losser waren voor Bart Spitholt. Na een mooie pass van Niek Smudde kon Bart alleen op de keeper af. Zijn schot ging langs de keeper, maar helaas ook naast de goal van Saasveldia. Martijn Ensink moest daarna ook een paar keer optreden nadat Saasveldia met afstandsschoten het doel onder vuur nam. Na zo’n 30 minuten de voorsprong voor KVV Losser, nadat Swen Rijnbeek een vrije trap op het hoofd van Ruben Bonte legt en Ruben hoog boven iedereen uit de bal binnen knikt. 2 Minuten later bijna de 2-0 als Ruben uit een corner van Niek net naast kopt. De grootste kans op de 2-0 is daarna voor Bart, maar nadat hij door Niek de diepte in wordt gestuurd vergeet hij de bal langs de uitkomende keeper te tikken om daarna de bal in het lege doel te lopen. Aan de andere kant houdt de verdediging samen met Martijn prima stand en blijft het 1-0 tot aan de rust.

In de 2de helft begint Losser erg zwak en ruikt Saasveldia bloed. Meteen de 1ste aanval is al een grote kans, maar de spits kopt de bal van dichtbij over. Aan de andere kant komt Bart goed door maar is de voorzet net niet goed waardoor Nick Voogtsgeerd geen kans krijgt om de bal in te schieten. Saasveldia blijft drukken en na een vrije trap is Losser niet snel genoeg bij de les. De bal valt voor een Saasveldia speler en op zijn schot kan Martijn nog redding brengen, echter wordt de rebound binnen geprikt. Losser is even van slag en Saasveldia ruikt bloed, maar dan is er een prachtige aanval over de rechter kant die Saasveldia te machtig is. Bart is het eindstation en weet de keeper te omspelen en de bal in het lege doel te schuiven. Saasveldia gaat wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Losser staat weer goed en geeft weinig ruimte weg achterin. Een dikke 10 minuten voor tijd beslist Nick het duel door langs 4 man te slalommen en de bal goed binnen te schieten. Saasveldia probeert het nog wel en neemt meer risico’s. Hierdoor krijgt Nick nog een grote kans op de 4 -1, maar zijn schot gaat net over. Uiteindelijk weet Losser prima stand te houden en fluit de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer deze middag.

Gezien alle uitslagen op de andere velden een hele belangrijke overwinning.

Aankomend weekend speelt Losser voor de beker tegen Vasse en de week daarop speelt het op zaterdagavond 19.00 uur tegen DSVD in Deurningen.