Losser MO17 – Vogido MO17: 1-2

Tsja, er zijn zo van die dagen dat je veel spreuken kunt bedenken op tegeltjes.

“de bal is rond”, of “kan alle kanten op”.
Maar er is ook een gezegde die voorschrijft dat als jij de kansen niet benut, dat dan de tegenstander dat dan wel doet. En precies zo’n dag was het.

Net als verleden week weer hevige regenval. Nu meer miezerig. Complimenten aan alle supporters dat ze er toch staan! Vogido en Losser waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Het beeld wisselde nog al eens qua spelbeeld. Vogido begon sterker, daarna kwamen wij weer in een goede fase en zo een beetje om en om. Maar toch waren wij gevaarlijker. Sanne en Pien waren hun backs de baas wat maakte dat er redelijk wat gelegenheden kwamen om gevaarlijk te worden. In de eindfase waren we dan wat onzorgvuldig, zodat we niet scoorden. Nog een keer alleen op de keeper af, maar ook deze kans werd niet benut.

Gaandeweg kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. Bridget won vele duels op het middenveld. Fleur schoof regelmatig in naar het middenveld voor de overtalsituatie. Vogido speelde regelmatig de lange bal op hun snelle spitsen. Overigens gezegd dat Tess en Silke als backs prima stonden te verdedigen.

Helaas was 1 counter succesvol voor Vogido. Dit bracht ons naar een 0-1 ruststand.

In de 2e helft een furieus aanvallend Losser. Ondanks tegenwind en alles. Met regelmaat zagen we mooie aanvallen. De gelijkmaker viel dan ook op een mooi moment. Sanne werd vanaf eigen helft gelanceerd en met een schijnbeweging kan ze de hele helft over sprinten en beheerst afronden. Na deze gelijkmaker bleven we de wil houden om te winnen.

Aanval op aanval, kans op kans. Het zag er mooi uit en het was wachten op de 2-1 voor ons. De vechtlust was enorm en zeer te waarderen. Maar het missen van kansen brak ons op. Vlak voor tijd een spaarzame aanval, een aantal verdedigers krijgen de bal niet weg en deze komt uit bij de spits van Vogido, die vervolgens ongehinderd van dichtbij raak schiet. En winnen zij uiteindelijk alsnog.

Teleurstellend, onverdiend, maar toch gebeurd. En staan we nog op de hatelijke 0 punten. Als trainer weet je dan dat de geruchtenstroom op gang komt.

En werd er al gespeculeerd over ontslag voor de kerst.  Maar dan zegt ook Frank de Boer, vasthouden aan waar je mee bezig bent. Geloof houden en hard werken, dan komt het goed. Het spel is goed, de punten volgen.

Met vriendelijke groet,

Martin de Jong