Losser MO17-1 – Trias MO17-1: 1-2

Alle ingrediënten voor een baggerdag waren vandaag aanwezig.

We hadden te maken met de restanten van de orkaan Luke, die ons land passeerde. Boeren konden niet met hun trekkers over de maisvelden, De Dinkel trad buiten haar oevers, vissen die daardoor niet meer wisten waar ze moesten zwemmen en een tweet van Donald Trump dat Noord Korea hier allemaal verantwoordelijk voor was.

Maar de speelsters van Trias en KVV Losser trotseerden deze depressie. Onze meiden hadden volgens mij FC Twente-Heracles gezien. Net als Twente scoorden we na 1 minuut en 39 seconden. Sharon wist een duel rond de 16 te winnen en haar schot sloeg in de verre hoek binnen. Een fantastisch begin.

Maar daarna was het eigenlijk Trias wat de klok sloeg. Een sterke ploeg, met name in de as van het veld. Zij zetten ons met de rug tegen de muur. Dit resulteerde in een aantal cornerballen en kansen. Jasmijn stond weer attent de keepen gelukkig. Wij kwamen niet verder dan een aantal counters, die dan ook nog eens slecht werden uitgespeeld. Te gehaast, geen overleg in ons spel. Eigenlijk moet je dan blij zijn dat het 1-0 is met de rust. Alhoewel, een minuut voor rust werden wij toch nog gevaarlijk. Via een carambole belandde de bal tegen de lat. Ietsje lager en het is 2-0. Maar zoals opa vroeger al zij, “als” telt niet.

In de rust het hoe en waarom besproken. We kwamen wat sterker de kleedkamer uit. Toch was Trias nog altijd de betere, echter halverwege de 2e helft kreeg ik meer en meer het idee dat het ging lukken. In die fase speelden we ineens weer zoals het niet moet. Onzeker, veel balverlies en uiteindelijk dan toch de gelijkmaker. Gevolgd door de 1-2 voor Trias.

Achterin de keuze om 1 tegen 1 te gaan spelen, waardoor we hopelijk nog iets konden afdwingen. De laatste 10 minuten waren we beter en kregen wat (grote) kansen en mogelijkheden. Het lukte echter niet meer om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

De eerste nederlaag van het seizoen helaas. Maar een wijze les geleerd. En dat is dat we met veel 1e jaars spelers wel vol aan de bak moeten. Trainingsniveau moet omhoog, waardoor we dit in de wedstrijden terug gaan zien. Meer van jezelf eisen en het geloof hebben we dat het kunnen.

Even uithuilen, maar dan weer door naar de volgende wedstrijd.