Losser 1 – Reutum 1: 2-3

Op deze frisse zondag moest KVV Losser aantreden tegen het eveneens laag geklasseerde Reutum. Dit moest de ploeg doen zonder de afwezigen Kevin Lette, Ruben Bos en Tom Schulten. Daar voegde zich ook nog Sander van der Meer bij, die geblesseerd uitviel in de warming up. De van vakantie terug gekeerde Koen Stegge voegde zich daarom nog als wissel bij de wedstrijd selectie.

Losser begon matig aan de wedstrijd, de ruimtes tussen de linies waren veel te groot en Reutum wist hier goed gebruik van te maken. Na 15 minuten is het Martijn Ensink die uitstekend een 1 tegen 1 situatie weet te winnen en zo zijn doel schoon houdt. Hierna zijn er meerdere hachelijke momenten voor het doel van KVV dat in deze fase geluk heeft dat het niet tegen een ruime achterstand aan kijkt. Vanuit het niets volgt dan ook de voorsprong voor de thuisploeg. Ron Naafs zet zelf de aanval op en loopt goed door om uiteindelijk de voorzet van Ruben Bonte binnen te knikken. In deze fase neemt Losser ook het heft in handen en probeert het gelijk door te drukken. Helaas is dit niet van lange duur en nog voor rust zijn de rollen weer omgekeerd. Een afgeslagen cornerbal wordt opnieuw ingebracht en de rechtsbuiten komt voor Ruben en schiet de bal onhoudbaar achter Martijn. Een minuut later is het zelfs 2-1 als er bij een vrije trap niet wordt opgelet en de voorzet die daarop volgt wordt binnen gelopen door de spits van Reutum. Losser is het in deze fase even helemaal kwijt en mag blij zijn dat de achterstand slechts 1 doelpunt is als het rust signaal volgt.

In de 2de helft wordt er vanuit een andere formatie gespeeld en hierdoor komt de ploeg beter in de wedstrijd. Maar na niet goed ingrijpen kan de rechtsbuiten te makkelijk in de 16 de bal vrij spelen en met een mooie actie de 3-1 aantekenen. Eindelijk gaan de remmen er af bij Losser en wordt er vol druk op Reutum gezet. In de 70ste minuut volgt de aansluitingstreffer als Ruben de cornerbal van Niek Smudde binnen knikt. In de volgende 5 minuten had het al weer gelijk kunnen zijn, Ron kopt een corner van Niek net over en de volgende corner wordt door een verdediger van de lijn gekopt. Hierbij krijgt die ook nog hulp van de lat en heeft Reutum het geluk aan hun zijde. Losser blijft nu door drukken en vanaf rechts volgen er veel voorzetten die voor gevaar en onrust zorgen in de defensie van de gasten. Nick Voogtsgeerd is nog dicht bij de gelijkmaker, maar wordt bij zijn schot aangetikt en kan zo niet afdrukken. Helaas ziet de scheids hier geen penalty in, waar toch een scoringskans wordt ontnomen. Even later nog een penalty momentje als de verdediger van Reutum de bal verkeerd aan neemt en de bal in de 16 meter vol met de hand toucheert. Maar wederom blijft het fluitje van de verder prima fluitende leidsman achterwege. In de 85ste minuut ontvangt Mats Pereboom zijn 2de gele kaart en hiermee valt ook het offensief van KVV weg. Reutum houdt hierna relatief makkelijk stand en zo laat KVV Losser hele kostbare punten liggen.

Volgende week speelt de Losserse ploeg thuis tegen Eilermark.