Losser 1 – KOSC 1: 1-1

Na 2 nederlagen werd het voor KVV Losser hoog tijd om de eerste punten te pakken. In beide wedstrijden waren er genoeg kansen op een beter resultaat, maar beide keren stond KVV aan het eind met 0 punten. Tegen Kosc moest het aantreden zonder de geschorste Nick Voogtsgeerd en de geblesseerde Kevin Lette, verder een fitte selectie. Losser begon prima aan de wedstrijd en was de 1ste helft de bovenliggende partij. Enorm veel kansen leverde dit nog niet op behalve een paar schoten op doel, totdat Sander van der Meer goed diep wordt gestuurd. Zijn voorzet wordt door Ron Naafs goed binnen geknikt. Ook het volgende moment is voor Sander die na een goede loopactie door de Kosc captain wordt onderuit gelopen in de 16 meter van Kosc. De leidsman twijfelt maar legt de bal niet op de stip. De Kosc verdediging doet zelf ook nog een poging om te scoren maar de keeper van Kosc weet deze bal stijlvol onschadelijk te maken. Bij Martijn Ensink voor de goal is het relatief rustig en zo wordt met de 1-0 stand de rust bereikt.

In de 2de helft in de beginfase hetzelfde spelbeeld. Kosc dat wel wil, maar niet echt gevaarlijk wordt en Losser dat rustig probeert de voorsprong uit te breiden. De 1ste kans is voor Sven Peereboom die na een voorzet van Niek Smudde het hoogst komt en de bal hard binnenkopt. Echter precies in de richting waarin de keeper met een mooie duik kan redden. De grootste kans is voor Koen Stegge die na een mooie aanval over rechts de bal vrij voor het inschieten heeft. Vlak voor het doel kan Koen de bal echter niet de juiste richting geven en gaat de bal van heel dichtbij over. Kosc begint er hierna meer in te geloven en krijgt steeds meer ruimte op het middenveld om te voetballen. Nog steeds zonder al te veel gevaar te stichten, maar uiteindelijk blijkt het aan een halve kans genoeg te hebben om gelijk te maken. Na een voorzet van de rechterkant lijkt de bal prooi te zijn voor de Losserse verdediging. Echter waar niemand actie onderneemt om de bal weg te schieten is het Kosc aanvoerder Harperink die wel raadt weet met deze bal. Via de onderkant van de lat wordt de bal achter Martijn geschoten. Hierdoor lijkt Losser weer wakker te zijn geschut en komt er weer meer energie in de ploeg. Een kwartier lang druk leidt alleen tot vele corners en verre ingooien. Verder dan een mooie pegel van Ron van afstand en een volley van Niek die over gaat komt de Losserse ploeg niet meer. Hierdoor is de teleurstelling er wederom na onnodig puntverlies.

Volgende week speelt KVV de lastige uitwedstrijd tegen Barbaros, een van de 3 ploegen die alle 3 de wedstrijden nog in winst heeft omgezet.