Losser 1 – Juventa 1: 1-2

Op deze koude zondagmiddag moest KVV Losser thuis aantreden tegen Juventa uit Wierden.

Na de goede overwinning op DSVD moest trainer Niek Loohuis de opstelling op meerdere plaatsten wijzigen vandaag. Nick Voogtsgeerd en Sven Peereboom waren geschorst en de voorbereiding op de wedstrijd viel ook Swen Rijnbeek nog geblesseerd uit. Hierdoor een erg jeugdig KVV Losser met daarbij de ‘oudjes’ Sander van der Meer en Niek Smudde.

De wijzigingen zorgden ervoor dat het spel van KVV in beginfase vrij slordig was, hierdoor kwam het moeilijk tot aanvallen en omdat Juventa het niet veel beter deed was de beginfase erg rommelig en voor het publiek geen genot om naar te kijken. Toch weet Juventa als eerste de ban te breken. Een fraaie aanval over de rechterflank waarbij Losser telkens een stapje te laat is wordt ook erg fraai door de spits achter Martijn Ensink geschoten. Hierna schudt Losser wat meer wakker en begint het ook kansen te creëren. Koen Stegge kopt op aangeven van Niek naast en uit een scrimmage voor het doel van Juventa krijgt Sander de bal vrij om in te schieten. Helaas is zijn schot net te scherp en kan ook Thom Reijnsdorff de bal net niet binnen tikken. De volgende 100% kan is voor Nathan Struijk, na een heerlijke diepe bal van Ruben Bonte kan Niek de bal strak op Nathan voorzetten. Nathan hoeft de bal alleen het laatste tikje te geven, maar raakt de bal niet voldoende om deze tussen de palen te krijgen. Ook aan de andere kant is Juventa nog een aantal keren gevaarlijk, maar wordt er voor rust niet meer gescoord.

In het begin van de 2de helft creëert Losser minder grote kansen en houdt Juventa de voorsprong makkelijk vast. Net voordat KVV Losser het strijdplan gaat wijzigen is het Juventa dat zelfs de voorsprong verdubbelt. Een overtreding op Bart Spitholt wordt door de scheidsrechter niet zo beoordeeld en als de bal op de rechtsbuiten wordt gespeeld weet deze met een mooi schot van 20 meter Martijn te passeren. Losser gaat hierna 1 op 1 spelen en vanaf dit moment drukt het Juventa steeds verder naar achteren. Een vrije trap van Sander wordt door Niek nog naast geschoten, maar 10 minuten voor tijd volgt wel de aansluitingstreffer als Issy Wevers de voorzet van Niek ineens op de pantoffel neemt en prima binnen schiet. Losser blijft drukken en in deze fase is het dicht bij de 2-2. Na een mooie voorzet van Sander stuit Issy op de keeper en de rebound van Ruben gaat via een Juventa been en de onderkant van de lat net niet binnen. De terugkomende bal kan door Niek net niet worden binnen getikt en ook de volgende verre ingooi valt net niet goed voor KVV. Uiteindelijk trekt Juventa de voorsprong over de streep.

Hierdoor komt er een einde aan de serie overwinningen die KVV naar de middenmoot van de 3de klasse A bracht.

Volgende week kan de ploeg zich revancheren tegen Sp Enschede en aankomende woensdag speelt het thuis voor de beker tegen zaterdag 1e klasser DZC’68.