Losser 1 – Eilermark 1: 2-1

Na de terechte nederlaag vorige week tegen Reutum stond er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor KVV Losser. Thuis tegen Eilermark zou het dan moeten gebeuren, eindelijk de 1ste 3 punten van het seizoen bijschrijven. Dit moest wel gebeuren met een lijst van afwezigen, waardoor er een aantal jonge jongens uit de A1 en het 2de hun debuut in de 3de klasse konden maken. Zowel Joshua Kempers, Nathan Struik als Ingmar Umland deden dat alsof ze al jaren in het 1ste speelden.

De beginfase van de wedstrijd was voor Eilermark, Losser begon onrustig aan de bal en al binnen 1 minuut had de ploeg op achterstand kunnen staan. Echter kopte de linksbuiten van Eilermark de bal recht op Martijn Ensink af en ook de rebound werd door Martijn en de verdediging onschadelijk gemaakt. Losser bleef het de eerste 20 minuten lastig houden en moest alle zeilen bijzetten om een achterstand te voorkomen. Vooral de linksbuiten was een plaag voor de defensie van Losser, maar gelukkig liet zijn afronding telkens te wensen over. Waar Eilermark dus moeite heeft met scoren hielp KVV Losser de ploeg een handje. Uit een vrije trap wil Ruben Bonte de bal weg koppen, maar kopt de bal uiteindelijk ongelukkig achter de kansloze Martijn. Losser is echter niet van slag en begint steeds meer mee te voetballen en kansjes te creƫren. Een schot van Bart Spitholt belandt in de handen van de keeper en het schot van Ramon Kuipers gaat over. Na 40 minuten valt de gelijkmaker. Niek Smudde geeft de bal perfect voor op Nick Voogtsgeerd die de bal keurig binnen prikt achter de Eilermark goalie. Vlak voor rust nog een grote kans voor de gasten, maar wederom staat het vizier van de aanvallers niet op scherp en zo blijft de 1-1 staan tot aan de rust.

In de 2de helft zijn de ploegen meer aan elkaar gewaagd en zijn de kansen wat schaarser. Op de momenten dat Eilermark gevaarlijk wordt grijpt de jonge verdediging samen met Martijn kordaat in en voorkomen ze samen een nieuwe achterstand. Losser zet er in de 1ste 20 minuten niet veel gevaar tegen over, maar het 1ste moment dat het gevaarlijk wordt is het ook meteen raak. Na een mooie aanval krijgt Sven Pereboom de bal van Bart en met een mooie aanname speelt Sven zichzelf uitstekend vrij. Zijn schot in de verre hoek is de keeper te machtig en zo staat Losser op voorsprong. Eilermark gaat hierna wat opportunistischer spelen, maar wordt eigenlijk steeds minder dreigend voor het doel van KVV Losser. De kansen die er komen worden af en toe jammerlijk gemist, vooral de linksbuiten heeft in de afronding zijn dag niet en mede daardoor houdt Losser relatief eenvoudig stand. Het moet zelfs de wedstrijd in het slot gooien, maar de ingevallen Ron Naafs schiet 1x alleen voor de keeper naast en ziet zijn 2de en 3de poging door de keeper gekeerd worden. De laatste 10 minuten is het billen knijpen, maar uiteindelijk blaast de prima fluitende scheidsrechter voor het einde en is de 1ste overwinning van het seizoen een feit.

Een uitstekend resultaat, waar de ploeg voornamelijk als een team voor elke bal heeft gestreden. Aankomende zondag kan de ploeg dit een passend gevolg proberen te geven in de uitwedstrijd tegen Saasveldia.