DSVD 1 – Losser 1: 0-1

Na de goede overwinningen op Eilermark en Saasveldia ging KVV Losser met veel vertrouwen naar Deurningen om daar op zaterdagavond tegen DSVD aan te treden. Ondanks de nodige regenval bleek het hoofdveld toch prima bespeelbaar te zijn en werd er om 19.00 uur afgetrapt.

Al vrij snel blijkt dat beide teams aardig aan elkaar gewaagd zijn en dat het vooral om strijdlust en de wil om te winnen zal gaan. DSVD schroomt het niet om er af en toe pittig in te vliegen en Losser moet mee in de veelal fysieke duels om niet het onderspit te delven. Zo ontstaat er geen hoogstaande wedstrijd maar wel een leuke wedstrijd voor de toeschouwers om te zien. De eerste kans voor KVV is voor Niek Smudde die na een voorzet van Sander van der Meer uit de draai schiet, maar de keeper de bal ziet keren uit de korte hoek. Aan de andere kant direct daarna een levensgrote kans als de spits vrij kan inkoppen. Martijn Ensink staat echter op de goede plaats en maakt deze kans onschadelijk. Hierna neemt DSVD licht de overhand en moet Martijn nog een paar keer reddend optreden waarbij vooral het schot dat in de verre hoek zou verdwijnen knap naast wordt getikt door de Losserse keeper. Het laatste kwartier voor rust komt KVV weer terug en hierin weet het ook te scoren. Uit een lange bal van Ruben Bonte is het Nick Voogtsgeerd die de gehele verdediging de hielen laat zien en de bal uitermate beheerst langs de keeper het doel in tikt. Een heerlijke opsteker zo vlak voor rust en bijna wordt het ook nog 2-0 als Nick een voorzet van Niek net niet goed genoeg raakt en deze via de verdediger en keeper achter ziet gaan in plaats van tegen de touwen. Maar goed Losser gaat met een heerlijk gevoel de rust in door deze opsteker.

In de 2de helft verandert er weinig aan het spelbeeld, geen van beide ploegen is in staat om de andere ploeg voetballend de wil op te leggen en beide verdedigingen weten zich relatief makkelijk staande te houden. Nick krijgt bijna nog een mega kans in de schoot geworpen als de laatste man de bal voor de keeper laat lopen en Nick ineens alleen voor de keeper staat. Helaas verwacht Nick dit totaal niet en gaat de bal net langs hem en kan de keeper redding brengen. Na een kleine 10 minuten een beslissing die de wedstrijd verandert. Waar Sven Pereboom in de 1ste helft al een onterechte gele kaart voor kreeg gehouden was de 2de nog dubieuzer omdat Sven in een duel om de bal deze ook daadwerkelijk raakte zonder een overtreding te maken. Hierdoor moest Losser ruim 35 minuten door met 10 man en veranderde het spelbeeld. DSVD kreeg meer in de achterste linie de bal en Losser dat gegroepeerd gaat staan om de voorsprong te verdedigen. Nick en Niek zakten terug naar het middenveld en Bart Spitholt probeert het de achterhoede van DSVD zo moeilijk mogelijk te maken. DSVD heeft het hier zichtbaar moeilijk mee en waar mogelijk probeert Losser er uit te breken om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Nadat Nick voorin de bal kwijt raakt begaat hij een overtreding die door de scheidsrechter als direct rood wordt beoordeeld. Hierdoor wordt het voor KVV nog lastiger want inclusief blessure tijd speelt het uiteindelijk 30 minuten met 9 man.

De 9 overgebleven spelers blijven echter geloven in een goed resultaat en naarmate de minuten verstrijken wordt het geloof alleen maar groter. Nathan Struik krijgt zelfs nog een grote kans op de 2-0, maar 1 op 1 met de verdediger is het vlak bij de goal van de tegenstander toch echt de vermoeidheid die toe slaat en uiteindelijk zorgt dat de verdediger als winnaar uit de strijd komt. DSVD blijft alle ballen er van afstand in pompen, maar de Losserse ploeg geeft geen krimp en trekt uiteindelijk de 1-0 op karakter over de streep. Hiermee pakt de ploeg de 3de overwinning op rij en gezien de manier waarop is dit een heerlijke 3-punter.

Volgende week speelt de ploeg thuis tegen Juventa om 14.00 uur.

Lees hier het verslag gezien door de ogen van DSVD